a man holding his hand up in front of his face

Gebruik dit paardenmiddel tegen kriebelhoest

0 Shares
0
0
0

De kriebelhoest. Wat een ongelofelijk vervelend fenomeen is dat. Het is met name iets dat in de wintermaanden voorkomt, maar ook op andere momenten in het jaar loop je er tegenaan. En als je pech hebt, houdt het ook nog eens dagen of zelfs weken aan. De belangrijkste vraag die we daarbij dan kunnen stellen is ‘hoe kom je er vanaf?’.

Of eigenlijk, bestaat er een soort paardenmiddeltje tegen dit verschrikkelijke gezondheidskwaaltje? En wat als dat inderdaad het geval is, is dit dan wel zo gezond voor je. Het antwoord op deze en andere vragen, lees je in deze blog. We hopen dat we je hebben kunnen helpen en jij uiteindelijk weer rustig kan ademhalen. Wat is dat dan in een keer een luxe hé, terwijl dat eigenlijk altijd zo vanzelfsprekend voor je was.

Definitie van kriebelhoest

Voordat we je kunnen vertellen wat je kan nemen tegen een kriebelhoest, is het wel handig om te vaststellen dat we het over hetzelfde hebben. Met andere woorden, we zullen allereerst de definitie van kriebelhoest vaststellen.

Een kriebelhoest is een irritante hoest die wordt veroorzaakt door irritatie of jeuk in de keel. Het voelt alsof er constant iets prikkelt in de keel, wat resulteert in een reflexmatige hoest. Het is vooral heel vervelend, omdat die hoest op zichzelf staand ook weer bepaalde reacties ophoest (snap je?). Enfin, het is helemaal niet fijn, maar ontstaat ook niet zomaar.

Oorzaken

Het is niet zo dat iets sowieso of hoe dan ook tot een kriebelhoest lijdt. Er zijn dan ook verschillende oorzaken die hier aan ten grondslag kunnen liggen. Deze hebben we, zo vriendelijk als we zijn, voor je op een rijtje gezet. Lees:

 • Virus
  Een van de meestvoorkomende oorzaken van een kriebelhoest, is een virus. Dit virus zorgt ervoor dat de keel geïrriteerd raakt, dat het er erg droog van binnen wordt en dat het dus gaat kriebelen. Jij gaat nog meer hoesten, waardoor het nóg droger wordt en je bevindt je in een vicieuze cirkel waar je eigenlijk het liefst zo snel als mogelijk uit wil.
 • Roken
  Nog nooit heeft iemand gezegd dat roken goed voor je is. Maar ook andere irriterende stoffen kunnen ervoor zorgen dat je een kriebelhoest krijgt. Denk aan chemicaliën of uitlaatgassen.
 • Allergieën
  Allergenen zoals pollen, stof of huisdierenhaar kunnen de keel irriteren en een hoestreactie veroorzaken. Soms kunnen mensen hier medicijnen voor krijgen, maar ook is het vaak iets waar niet heel veel aan te doen is. Of waarbij de medicijnen niet dat ‘kwaaltje’ verhelpen.

Anderzijds zou je last kunnen krijgen van een kriebelhoest door de kou of milde luchtweginfecties.

Paardenmiddel tegen kriebelhoest

In principe is het zo bij kriebelhoest, dat je geen slijm meer ophoest. Maar, omdat de luchtwegen waarschijnlijk toch zijn geïnfecteerd met zoiets als slechte lucht of rook, zal je blijven hoesten. Hoesten doe je namelijk om ervoor te zorgen dat het je longen uitkomt. Maar goed, je moet en zal een paardenmiddel gebruiken om het tegen te gaan, als die bestaat tenminste…

In principe kan je bij de apotheek altijd vragen naar een medicijn tegen kriebelhoest. Of dit ook direct al je problemen verhelpt, kunnen wij op voorhand niet aan je vertellen. Mocht dit niet helpen, dan kan je misschien kijken zoiets als honing. Vermeng het in een glas thee, neem kleine slokjes en je kriebelhoest voor een tijdje verdwijnen. Daarnaast worden er nog meer shady dingen op het internet aangeraden, maar dat vinden wij wat achterdochtig. Proberen kan natuurlijk altijd, maar controleer goed of het je gezondheid niet kan schaden.

Wat te doen tegen kriebelhoest?

Dan vraag je je misschien af of er dan toevallig niet wat algemenere dingen zijn tegen kriebelhoest. Gelukkig voor jou is het antwoord op die vraag ‘ja’. Probeer onderstaande punten anders even uit:

 • Drink veel water om de keel te hydrateren en irritatie te verminderen.
 • Gebruik een luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid in huis te verhogen.
 • Vermijd roken en blootstellen aan rook en andere irriterende stoffen.
 • Zuig op (keel)pastilles om je keel te verzachten en ‘vochtig’ te houden.
 • Raadpleeg een arts als de hoest aanhoudt of gepaard gaat met andere symptomen.

Met andere woorden, probeer niet te veel gekke dingen uit, want het gaat wel om je gezondheid. Het zou zonde zijn als je met ‘random’ middelen de kwaliteit van je lichaam nog verder achteruit haalt. In principe duurt een kriebelhoest niet heel lang en als dat wel het geval is, dien je een arts te contacteren. Enfin, het komt vast wel goed met je!

Conclusie

In dit artikel zijn we op onderzoek gegaan naar een vermeend artikel over paardenmiddelen tegen kriebelhoest. Helaas blijkt dit niet echt te bestaan. Echter, in plaats van te zoeken naar ongegronde remedies, is het verstandiger om te focussen op bewezen effectieve behandelingen. Denk aan hydratatie, luchtbevochtiging, het vermijden van irriterende stoffen, het gebruik van keelpastilles en hoestsiropen, en het raadplegen van een arts indien nodig. Het is essentieel om betrouwbare bronnen te raadplegen voor gezondheidsadvies en het vermijden van misleidende informatie

0 Shares
Ook interessant