Beste vaatwastabletten (beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde vaatwastabletten – onze nummer 1 van 2023

Al jaren hebben ze bij Finish All-in one de beste vaatwastabletten. Zo ook dit jaar staan deze eenzaam aan de top. De powerbal zorgt ervoor dat je vaat blinkend schoon wordt. Wil je meer weten over dit product? Dan lees je er meer over verderop in dit artikel. 

Introductie

Een paar jaar geleden moesten we nog alles met de hand doen. Maar met de komst van de vaatwasser is de vaat ineens een stuk makkelijker geworden. In plaats van wie doet de vaat, is het nu: ‘wie ruimt de vaatwasser uit’. Maar gewoon wasmiddel is er dus ook niet meer bij met de komst van de vaatwasser. Daarom zijn er vaatwastabletten ontwikkeld. Deze moeten ervoor zorgen dat je vaat blinkend schoon wordt. 

Er zijn veel verschillende soorten vaatwastabletten. Ook verschillen de prijzen hierin aanzienlijk. Soms zijn de bomen niet meer te zien door het oerwoud aan merken van vaatwastabletten. Van sprankelend schoon tot de nummer één aanbevolen. Van biologisch afbreekbaar tot krachtig en doortastend. Wij hebben daarom geprobeerd om iets meer helderheid te krijgen in de chaos. In dit artikel lees je alles dat je moet weten over vaatwastabletten.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van goede Vaatwastabletten 

Kracht 

Hoe krachtig zijn de vaatwastabletten. Dit is iets om uit te testen. Natuurlijk hebben wij ook een top 10 gemaakt met de beste vaatwastabletten. Het ene vaatwastablet is de ander niet, soms zijn vaatwastabletten niet krachtig genoeg om hardnekkig vuil gemakkelijk te verwijderen. Het uitproberen van verschillende merken kan erg lonen. 

Milieu

Het is goed om te denken aan het milieu bij de aanschaf van vaatwastabletten. Steeds vaker denken fabrikanten hier ook aan. Vooral de duurdere merken hebben vrijwel altijd een milieuvriendelijke variant. Deze bevatten biologisch afbreekbare wasmiddelen. Hierdoor zijn ze niet schadelijk voor het water en zorgen ze niet voor verontreiniging. 

Waterhardheid 

Het is goed om te weten hoe hard het water is in je gemeente. Want dit heeft ook effect op het kiezen van de juiste vaatwastabletten. Wanneer de waterhardheid hoog is kan dit bijvoorbeeld zorgen voor witte vlekken op glazen. Maar er zijn vaatwastabletten die hier rekening mee houden door andere ingrediënten toe te voegen.  

Oplosbaar plastic 

Iets om goed op te letten is of het plastic opgelost kan worden in water. Wil jij geen verpakkingen open hoeven maken, zodat je handen weer ruiken naar wasmiddel. Dan kan je ook kiezen voor de vaatwastabletten met oplosbaar plastic. Deze kan je in één keer in de vaatwasser doen. Maar je moet het natuurlijk wel zeker weten voordat je ze in de vaatwasser stopt. 

Prijs 

Het laatste waar je goed op moet letten is de prijs. Want soms ziet de prijs er aantrekkelijk uit, maar zitten er veel minder tabletten in de verpakking. Kijk dus naar de prijs en reken voor jezelf uit of het niet extreem veel duurder is. Want soms hoeft het niet zo te zijn dat duurdere vaatwastabletten ook beter zijn in kwaliteit.  

10 Beste producten

#1 Finish All-in-one Max Citroen 

In de all-in-one van Finish is er gekozen voor een actieve reiniging van drie delen. Dit om de meest hardnekkige vlekken te kunnen verwijderen. Van flinke koffie vlekken tot schimmel. De drie actieve delen bestaan uit 3 krachtige componenten. Deze componenten zorgen voor hygiëne, glans en spoelen. Dit zijn drie onderdelen die nodig zijn voor een schone vaat. Daarnaast is er bij de Finish All-in-one Max Citroen gekozen voor een Citroen geur. Een geur die ervoor zorgt dat je ook echt het gevoel hebt dat je vaat extra schoon is. 

Door gebruikers wordt dit merk aangeraden als nummer #1 wanneer het gaat over vaatwastabletten. Zelfs glasfabrikanten raden dit product aan voor bijvoorbeeld hotels etc. Wel wordt er nog geadviseerd om altijd een spoelwas te draaien voor iedere was. Dit kost natuurlijk extra tijd, maar zorgt voor een nog schonere vaat. 

#2 Dreft Platinum Plus All-in-one Lemon

Vooral wanneer je kiest voor een grotere verpakking ben je extra goedkoop uit. Zo betaal je voor uitstekende vaatwastabletten. Het zorgt voor actieve verwijdering van dofheid. Dit kan zelfs zijn dat het door vele handwassen is ontstaan in de jaren. Ook dan kan het deze compleet schoon maken al na één was. Het zijn waterbesparende capsules. Deze zorgen ervoor dat je dus minder water nodig hebt omdat de ingrediënten hardnekkiger zijn. Hierdoor bespaar je uiteindelijk ook op kosten aan water. 

Een nieuwe vaat. Dat is wat ze beloven bij deze vaatwastabletten van Dreft. De Dreft Platinum Plus All-in-one Lemon, worden niet voor niets de beste vaatwastabletten van het moment genoemd. Als je de meer dan 250 reviews mag geloven haal je een topproduct in huis dat zeker het geld waard is. Wij denken dan ook dat je zou moeten kiezen voor deze vaatwastabletten wanneer je niet te veel geld uit wil geven maar wel keer op een keer een schone vaat verwacht. 

#3 Ecover Vaatwastabletten All-in-one

Ecover is een groen en duurzaam merk dat je misschien al wel kent. Dit merk is geschikt voor in alle vaatwassers. Het product dat ze hebben gecreëerd is volledig van planten gemaakt. Hierdoor weet je zeker dat jouw wasmiddel niet zorgt voor een slechte waterkwaliteit. Daarnaast heb je ook een schone vaat waarvan je zeker bent dat het gezond is voor jezelf. Want er zijn geen agressieve ingrediënten gebruikt voor de samenstelling. 

Ecover Vaatwastabletten All-in-one staan daarom bij ons op de derde plek in de lijst. Je krijgt 100 tabletten, voor een schappelijke prijs. Ze zijn echter niet de goedkoopste daarom staan ze niet op de eerste plek. Folie in de vaatwasmachine ook al is het op te lossen kan niet goed zijn. Daarom wordt er bij Ecover gebruik gemaakt van recyclebare folie. Wanneer je kiest voor Ecover kies je groen en voor een duurzame toekomst. Zij vinden dat iedereen zou moeten kiezen voor meer groene producten en proberen dit dan ook te stimuleren. 

#4 Sun All-in-one extra Power Lemon vaatwastabletten

Extra power, het zegt eigenlijk genoeg. Wanneer je extra power nodig hebt voor een schone vaat zijn dit de vaatwastabletten die je in huis wil halen. De Sun All-in-one extra Power Lemon vaatwastabletten zijn gemaakt om het meest hardnekkige vuil te kunnen verwijderen. Daardoor hoef je geen zorgen te hebben over eventuele voorwasjes. Spoelen is niet nodig omdat alles hiermee weggespoeld en verwijderd wordt. Vetverwijdering is één van de krachtige punten van deze vaatwastabletten. 

Vet zorgt er meestal voor dat er nog veel viezigheid achterblijft. Bij sommige vaatwastabletten haal je gewoon nog vette borden en pannen uit de vaatwasser. Het kan zelfs overspringen op je glazen of bestek. Dus je wil dat die goed schoon worden. Kook en braad je vaak met vet? Dan is dit een ideaal product. Nog een voordeel aan deze vaatwastabletten, je hoeft de verpakking niet te verwijderen. Het enige nadeel is de prijs. Ze zijn zeer prijzig in vergelijking met andere vaatwastabletten.

#5 Finish all-in-one Max ontvetter vaatwastabletten

Bij de nummer vier in deze lijst hadden we het al even over het ontvetten van je vaat. Dit is nummer één belangrijkste onderdeel van een schone vaat. Nu gaan deze Finish all-in-one Max ontvetter vaatwastablettenje hierbij helpen. Zo bestaat ook dit product van Finish weer uit drie actieve delen. Maar één ervan zorgt ervoor dat vette producten krachtig ontvet worden. Deze vaatwastabletten voorkomen glascorrosie en zorgen dus voor blinkende glazen. Iets waar ze vooral in restaurants en hotels goed naar kijken. 

Etensresten verwijderen kan soms een probleem zijn. Vooral wanneer het alweer twee dagen geleden is dat je de ovenschaal hebt gebruikt. Maar bij Finish doet de powerbal zijn werk. Zo zorgt hij dat uitdroogde etensresten worden verwijderd. De bal rolt door de volledige vaat en hierdoor krijg je hem blinkend schoon weer terug. De reden dat hij niet op nummer één staat is toch de prijs. Deze is aanmerkelijk hoger dan andere producten in deze lijst. Daarnaast zien we ook dat deze zich focust op vooral het ontvetten. Dit waar andere vaatwastabletten zich op alle onderdelen van de vaat richten. 

#6 Mapache Vaatwastabletten 

Voor meer dan een jaar lang aan vaatwastabletten in huis halen. Het klinkt misschien als een gek idee, maar hierdoor grijp je nooit meer mis. Je hebt een grote box in van 500 Mapache Vaatwastabletten in je keukenkastje staan waardoor je altijd een fijne voorraad hebt. De vaatwastabletten kosten nog geen 10 cent per stuk en zijn hiermee ultra goedkoop. Dat is ook de reden dat hij in deze lijst staat. 

Aan één tablet per wasbeurt heb je voldoende voor een schone vaat. Het merk is helaas nog niet zo veel getest als andere merken. Maar de beoordelingen die hij krijgt zijn vrijwel allemaal lovend. Het nadeel is dat het merk doet vermoeden dat het ecologisch is. Echter is dit niet het geval. Ze maken gewoon gebruik van agressieve middelen en ingrediënten. 

#7 Seventh Generation vaatwastabletten

We proberen een top 10 te maken met zo veel mogelijk verschillende vaatwastabletten. Daarmee zijn we ook uitgekomen bij de Seventh Generation vaatwastabletten. Deze vaatwastabletten richten zich vooral op het ecologische stukje. Zo zijn ze volledig gemaakt van planten en mineralen. Ze beweren 0% aan chemicaliën gebruikt te hebben voor het eindproduct van deze vaatwastabletten. Dat is natuurlijk iets dat je wil. Daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoop. Waar je ziet dat biologische en ecologische vaatwastabletten duur zijn, is dat bij deze allerminst. 

We kunnen helaas dit product niet hoger op de lijst zetten. Dat heeft vooral te maken met de klantbeoordelingen. Deze zijn er namelijk niet tot nauwelijks te vinden. Dit heeft onder andere te maken met dat dit een vrij nieuw product is. Van de krachtige werking kunnen wij dus ook niet genoeg vertellen om hem hoge op de lijst te plaatsen. Maar goed voor het milieu zijn ze zeker weten!

#8 Sun Classic vaatwastabletten

Je wordt overspoeld met powerbals, extra kracht, biologisch en nog veel meer. Dit terwijl je misschien gewoon een vaatwastablet zou willen. Je hebt geen behoefte aan alle marketing en poes pas. Dan heb je gelukkig altijd nog de Sun Classic vaatwastabletten. Deze tabletten zijn niet duur en heb je altijd binnen en dag in huis. Ze zijn gemaakt van 70% aan natuurlijke ingrediënten. Hiernaast worden er dus ook aan 30% chemicaliën gebruikt. Dat is meteen de reden dat hij niet hoog in de lijst komt te staan bij ons. 

De Sun Classic vaatwastabletten zorgen voor een gegarandeerd schone vaat keer op keer. Daarnaast ruikt je vaat ook weer lekker schoon door de kleine toevoeging aan citroen. Ze hebben geprobeerd om de geur niet te krachtig te maken, maar net lekker genoeg om hem lichtjes te ruiken. Door veel merken wordt Sun aangeraden, denk aan Tefal en Curver. Niet de minste merken als je het ons vraagt. 

#9 Finish all-in-one Max regular vaatwastabletten

De powerbal is waar ze bij Finish bekend om zijn geworden. Dus ook wanneer we de regular vaatwastabletten van Finish benoemen zal de powerbal niet ontbreken. Deze regular versie is de goedkoopste variant van Finish. De Finish all-in-one Max regular vaatwastabletten zijn geschikt voor iedere vaatwasser. Ze zorgen niet alleen voor een schone vaat, maar ook voor een goed onderhoud van je vaatwasmachine. Helaas zijn er veel vaatwastabletten die niet goed zijn voor je vaatwasser. Deze zou er snel stuk van gaan.

Deze vaatwastabletten komen in een wateroplosbare folie. Hierdoor kan je ze gewoon in één keer in de vaatwasser doen. Daarnaast werken ze gewoon erg goed. Doordat je niet hoeft voor te spoelen verbruik je 60 liter water minder per wasbeurt. Dat is na onderzoek gebleken. Helaas worden er bij dit product maar weinig natuurlijke ingrediënten gebruikt. Hierdoor staat hij zeker niet op de eerste plek in de lijst. 

#10 Cosmeau Vaatwasstrips eco 

Als laatste hebben wij een revolutionaire manier van wassen. Zo zitten je kastjes inmiddels boordevol. Maar wist je dat dit helemaal niet nodig is. Met Cosmeau Vaatwasstrips eco heb je kleine compacte strips waarmee je jouw vaat volledig kan wassen. Ze lossen volledig op in het water en zijn vrij van parabenen, fosfaten en andere agressieve middelen. De verpakking van dit product is dan ook volledig plastic vrij. 

Heb je normale vaat, dan hoef je zelfs niet een volledige strip te gebruiken. Je kan het dan afdoen met een halve strip. Hierdoor bespaar je ook nog eens in kosten. De vaatwasstrips kom je nog niet veel tegen, maar wij verwachten dat deze de komende jaren flink in opkomst zullen raken. Dit omdat ze even geconcentreerd zijn als de grotere vaatwastabletten. Deze ecologisch afbreekbare vaatwastabletten zijn goed voor mens en milieu. Een bewuste keuze dus als je het ons vraagt. Ook de prijs valt ons nog erg mee in vergelijking met andere merken. 

Conclusie 

Wij hebben een lijst gemaakt met 10 verschillende vaatwastabletten. Inmiddels weet jij dus ook wat de beste vaatwastabletten op de markt zijn. In dit artikel ben je zelf misschien ook tot de conclusie gekomen dat er toch wel veel verschil zit tussen vaatwastabletten. Zo heb je biologisch afbreekbare, vaatwastabletten die goed zijn voor het wassen van glazen en vaatwastabletten die vele malen goedkoper zijn. 

Al lijkt het alsof er veel verschil zit tussen vaatwastabletten. Hebben wij gezien dat dit behoorlijk meevalt. Zo kan je met goedkopere merken ook prima uit de voeten en zal dit ook gewoon een schone vaat opleveren. En anders doe je die hardnekkige vlekken nog maar een keer met een handwasje. 

Veelgestelde vragen 

Moet ik folie van een vaatwastablet verwijderen?

Dit verschilt per product. Wanneer er expliciet wordt aangegeven op de verpakking dat je de folie om het vaatwastablet kan laten zitten. Dan is de folie oplosbaar in water en daarmee ook niet schadelijk. Maar in veel gevallen gaat het om ‘’gewoon’’ plastic. Dit soort plastic kan je niet laten zitten. Dat zorgt ervoor dat de vaatwastablet niet geactiveerd wordt in de wasmachine. 

Kunnen vaatwastabletten ook rechtstreeks in de vaatwasser?

De meeste vaatwassers hebben een apart compartiment waar je het vaatwastablet in kan doen. Deze zal op het juiste moment openen. Op dat moment hebben de vaatwastabletten ook het meeste effect. Hierdoor worden ze beter verspreid door de vaatwasser waardoor je vaat beter gereinigd wordt. Je kan hem dus los in de vaatwasser doen, maar dit heeft minder effect. 

Krijg ik alle soorten vaat schoon met dezelfde vaatwastabletten? 

Ja, over het algemeen zijn alle vaatwastabletten geschikt voor alle soorten vaat. Mits je het natuurlijk in de vaatwasser kan wassen. Maar toch zijn er ook merken die zich specificeren op een bepaald soort vaat. Denk bijvoorbeeld aan blinkende glazen. 

Heb je milieuvriendelijke vaatwastabletten?

Ja, er zijn biologisch afbreekbare vaatwastabletten. Deze zijn ontstaan nadat bekend werd dat er ontzettend veel vaatwastabletten chemische stoffen bevatten die erg schadelijk zijn voor het milieu. We willen natuurlijk allemaal een zo schone vaat mogelijk en dat begint bij de juiste vaatwastabletten.

Hoe voorkom ik witte vlekken na de vaatwasser?

Witte vlekken komen vooral voor op glazen. Dit heeft te maken met het spoelglansmiddel en de manier van drogen van jouw vaatwasser. Soms kom je er makkelijk vanaf door andere vaatwastabletten aan te schaffen. Maar soms ligt het aan de instellingen van jouw vaatwasser. Niet altijd kan je de instellingen van je vaatwasser aanpassen. Als dit niet kan, dan zal je een nieuwe vaatwasser moeten aanschaffen voor beter resultaat. 

Zorgen de duurste vaatwastabletten ook voor het beste resultaat?

Nee, dit hoeft niet zo te zijn. Niet alleen de vaatwastabletten zorgen namelijk voor goed resultaat. Maar ook jouw vaatwasser heeft wel degelijk veel effect op een schone vaat. Sommige duurdere vaatwastabletten hebben wel een betere samenstelling waardoor het resultaat beter kan zijn. Maar het is wel degelijk een wisselwerking. 

0 Shares
Ook interessant