Powerbank Action, Lidl, Aldi & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We gebruiken ze voor communicatie, werk, entertainment en nog veel meer. Maar wat als je batterij snel leeg raakt en je al die voordelen (tijdelijk) verliest?

Hier komt natuurlijk de befaamde powerbank om de hoek kijken. Een powerbank is een draagbare en verplaatsbare oplader die je de vrijheid geeft om apparaten overal en nergens op te laden. Het afhankelijk zijn van een stopcontact is verleden tijd. In deze blog zullen we dieper ingaan op een aantal powerbanks. Want dat je een powerbank wil aanschaffen, betekent niet dat je er een groot budget aan wil besteden. Lees gauw verder om te lezen over de powebanks van de Action, Lidl, Aldi en andere budget powerbanks.

Powerbank Action

We beginnen bij de powerbank, of eigenlijk powerbanks van de Action. De powerbanks die Action aanbiedt komen van het merk Grixx. Ze hebben powerbanks van verschillende capaciteiten. Deze zijn redelijk vergelijkbaar, alleen zal je met de ene je telefoon wat vaker kunnen opladen dan met de anderen.

Prijzen:
10.000 mAh – €9,95
15.000 mAh – €16,95
20.000 mAh – €19,95

De powerbanks te koop bij de Action hebben verschillende capaciteiten, maar wat betekent dat eigenlijk?

mAh staat voor milliampère-uur en is een maateenheid die wordt gebruikt om de capaciteit van powerbanks aan te geven. Het geeft aan hoeveel energie een powerbank kan opslaan en hoeveel keer het een apparaat kan opladen. Hoe hoger het mAh-nummer, hoe meer energie de powerbank levert en hoe meer oplaadbeurten je kunt verwachten. Bijvoorbeeld, een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh kan een smartphone met een batterij van 2.000 mAh ongeveer vijf keer volledig opladen. Daarna moet je de powerbank zelf weer opnieuw opladen.

De powerbanks van de Action zijn wellicht niet de beste die er bestaan, maar je krijg zeker waar voor je geld. Het laadsysteem werkt goed en de prijzen zijn betaalbaar. Houd dat laatste ook in je achterhoofd, wanneer je hoort dat zo’n vijf jaar geleden je nog het bedrag van de huidige 15.000 mAh betaalde voor een 10.000 mAh powerbank.

Klik hier om de powerbanks te bekijken

Powerbank Lidl en Aldi

Een tijd geleden was er zowel bij de Lidl als de Aldi een powerbank te koop. Helaas bevinden die zich tegenwoordig niet meer in het assortiment, zowel online als in de winkel niet. Gezien ze toch wel mooie aanbiedingen gaven, zijn wij opzoek gegaan naar nog meer goede budget powerbanks. De powerbanks zijn te koop bij verschillende winkels. Wacht niet te lang en lees gauw verder.

Andere budget keuzes

We geven dus nog een aanvulling op de powerbanks van de Action, zodat je een wat beter beeld krijgt van de ‘powerbank markt’. We starten met een powerbank te koop bij de Hema en zullen daarna nog andere merken langsgaan.

Powerbank Hema

Prijs: €17,50
Capaciteit: 5000 mAh

Het is dan wel niet de meest goedkope van ze allemaal, maar hij schijnt erg goed te werken. Gezien het kleine vermogen zal je je telefoon er maar een keer mee kunnen opladen. De kans dat dat dan snel gebeurt, is klein. Maar in sommige gevallen is dat ook niet nodig. Wellicht ben je wel onderweg met de fiets. Bij het fietsen heb je je telefoon en daarmee powerbanks natuurlijk niet nodig. De powerbank is uitgerust met twee USB-aansluitingen, waardoor je in principe meerdere devices tegelijkertijd kan opladen.

Overigens is de powerbank waarna we linken niet de enige powerbank die Hema verkoopt. De winkel heeft ook nog powerbanks in het assortiment met meer capaciteit. Dat is handiger want zo hoef je niet elke dag ook nog eens je powerbank op te laden.

Klik hier om de powerbank te bekijken

ISY Powerbank IPP 10000 mAh

Prijs: €17,99
Capaciteit: 10.000 mAh

Heel compact en vooral dun is deze powerbank niet, maar waar voor je geld heb je er wel mee. De powerbank is relatief goedkoop, maar je kan je device er tot wel twee keer mee opladen. Het opladen van de powerbank zelf neemt overigens wel wat tijd in beslag. Het duurt zo’n 7 uur totdat de powerbank weer volledig is opgeladen. Wil je hem overdag gebruiken, laad zowel je telefoon als powerbank dan de avond ervoor of ‘s nachts op. Je hebt niet alleen een volle telefoon, maar kan hem ook weer direct opladen als deze leeg raakt.
De powerbank is te koop bij de MediaMarkt en ligt waarschijnlijk voor je het kan bedenken op je deurmat.

Klik hier om de powerbank te bekijken

Belkin Boost Charge Powerbank

Prijs: €34,99
Capaciteit: 20.000 mAh

Misschien iets boven je budget, maar zeker de moeite waard om te bekijken. We zouden wel aanraden te gaan voor de mooie rosé gouden kleur, gezien deze 5 euro goedkoper is dan andere kleuren. Waarom? Geen idee, maar voordelig is het niet.

Gezien de powerbank maar liefst een capaciteit van 20.000 mAh heeft, kan je nog lang met je device overleven. De powerbank heeft overigens twee USB-A en een USB-C poort. Hiermee weet je zeker dat jouw device er ook op aan te sluiten is. Je hoeft ook zelf niet te zorgen voor kabeltjes, want ook die worden meegeleverd. We hebben gezocht naar nadelen en hoewel de powerbank met verschillende garanties nagenoeg perfect lijkt, hebben we toch een dingetje gevonden. Hij is namelijk relatief zwaar in vergelijking tot andere powerbanks van een vergelijkbare kwaliteit.

Klik hier om de powerbank te bekijken

iSetchi 10000 mAh 4-in-1 Powerbank

Prijs: €32,97
Capaciteit: 10.000 mAh

Deze powerbank is perfect voor mensen met weinig geduld. We hebben het bij de iSetchi namelijk over een snellader. De ‘4-in-1’ houdt in dat de powerbank vier aansluitingen heeft. Het mooie: de kabels zijn weggewerkt in de powerbank, wat betekent dat je niet ziet met allemaal losse kabeltjes. Zelfs voor een iPhone of andere producten van Apple is er een kabeltje. Geen paniek, natuurlijk kan je met je Android device ook gebruik maken van deze powerbank.

Het gaat overigens om een goed formaat, wanneer je zoekt naar een powerbank die je in de broekzak kan vervoeren. Het design is niet alleen klein, maar ook nog eens erg smal. Je zou de powerbank daarom zelfs nog samen met je telefoon in je broekzak kunnen vervoeren. Ideaal dus.

Klik hier om de powerbank te bekijken

AOPAWA Powerbank

Prijs: €50,48
Capaciteit: 26.800 mAh

Wellicht niet helemaal de meest budgetproof versie van een powerbank, maar toch zetten wij hem in deze lijst. Dat komt niet alleen door de capaciteit van het apparaat, maar ook door de manier waarop je de powerbank oplaadt. Namelijk, en misschien raad je het al, de powerbank laadt je op door zonne-energie.

Wanneer je je bijvoorbeeld een paar dagen in de natuur begeeft, is zoiets ideaal. Er zit een goede bescherming aan de randen en je bent je zeker van in ieder geval een beetje stroom. Zo blijf je, mits je je telefoon niet op maximaal vermogen gebruikt, in contact met de buitenwereld. Wel net zo fijn voor je ouders of partner dat ze weten waar je bent. Je kan makkelijk mensen contacteren in geval van nood.

Klik hier om de powerbank te bekijken

Koopgids powerbanks

Het aanschaffen van een powerbank kan een verstandige keuze zijn om ervoor te zorgen dat je mobiele apparaten altijd opgeladen blijven, waar je ook bent. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een powerbank:

  1. Capaciteit (mAh): De capaciteit van de powerbank, uitgedrukt in milliampère-uur (mAh), bepaalt hoeveel energie de powerbank kan opslaan. Kies een powerbank met voldoende capaciteit om aan je oplaadbehoeften te voldoen. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer oplaadbeurten je kunt verwachten.
  2. Output vermogen (A): Het output vermogen van de powerbank, uitgedrukt in ampère (A), bepaalt hoe snel je apparaat wordt opgeladen. Kies een powerbank met voldoende output vermogen om je apparaten snel op te laden, vooral als je apparaten hebt met een hogere oplaadsnelheid, zoals snelladen of snel opladen.
  3. Type aansluitingen: Controleer of de powerbank de juiste aansluitingen heeft voor je apparaten. De meeste powerbanks hebben USB-uitgangen voor het aansluiten van standaard oplaadkabels. Let er op dat de powerbank de juiste aansluitingen heeft voor je specifieke apparaten, zoals USB-C, micro-USB of Lightning.
  4. Formaat en draagbaarheid: Overweeg de grootte en draagbaarheid van de powerbank, afhankelijk van hoe je van plan bent het te gebruiken. Kleine en lichte powerbanks zijn handig voor onderweg. Grotere powerbanks met hogere capaciteit zijn juist geschikter voor langere reizen of intensief gebruik.
  5. Kwaliteit en merk: Kies voor een powerbank van een betrouwbaar merk met goede reviews en reputatie. De kans is groter op een kwalitatief hoogwaardig product, dat veilig is om te gebruiken en lang meegaat.

Door rekening te houden met bovenstaande punten kun je een powerbank kiezen die aan je specifieke behoeften voldoet. Je apparaten blijven altijd opgeladen en het maakt niet eens uit waar je bent.

0 Shares
Ook interessant