Misschien heb je ergens nog accounts zweven met de meest gênante gebruikersnamen ooit. Namen als nanananootje of hottest_babe zijn er nog niks bij.
Hoe je dan wel een leuke gebruikersnaam kan verzinnen, lees je in deze blog. We geven je verschillende manieren waarop je een gebruikersnaam kan creëren. Het fijne: we hebben ook alvast een aantal voorbeelden bedacht. Gebruik het vooral ter inspiratie.
Waarom een gebruikersnaam?
Voordat we ingaan op hoe je een leuke gebruikersnaam kunt verzinnen, leggen we je uit wat het belang ervan is.
Een gebruikersnaam is niet alleen een manier om jezelf te identificeren op het internet, maar het kan ook invloed hebben op hoe andere mensen je zien. Een leuke gebruikersnaam kan je persoonlijkheid weerspiegelen en anderen aanmoedigen om met je in contact te komen. Je online aanwezigheid wordt hiermee vergroot. Het draagt eveneens bij aan hoe legitiem je profiel lijkt. Wees niet te vaag, niet te achterdochtig en dus realistisch.
Verschillende opties
In het volgende overzicht geven we verschillende opties waarop je een (leuke) gebruikersnaam kan verzinnen.
#1 Gebruik van eigen naam
Een van de gemakkelijkste manieren om een gebruikersnaam te verzinnen, is door simpelweg je eigen naam te gebruiken. Het is misschien niet het leukste, maar in sommige gevallen wel. We duiden op gevallen waarin je volledige naam ook een woordgrapje is. Het is verder een goede optie als je naam makkelijk te spellen is. Wel moet je opletten als je een veelvoorkomende naam hebt. Dan zal het moeilijker zijn deze optie te gebruiken. Voorbeelden zijn:
- BoTerHam
- IngeRingeling
- FerryBrak
#2 Gebruik van een bijnaam
Als je een bijnaam hebt die je veelal hoort, dan kan dit een goede optie zijn voor je gebruikersnaam. Dit kan een bijnaam zijn die je vrienden je hebben gegeven, of natuurlijk een bijnaam die je zelf hebt verzonnen. Bijvoorbeeld:
- MieseMuiseMeisje
- Ruubster
- Kleintje
#3 Combineer woorden
Een andere manier om een leuke gebruikersnaam te verzinnen, is door woorden te combineren die iets over jou zeggen. Dit kan een combinatie zijn van je hobby’s, interesses, persoonlijkheidskenmerken, of wat dan ook. Denk aan je passie voor sport of juist voor een ander specifiek onderwerp. We hebben hier een aantal voorbeelden op elkaar gezet.
- MusicLover
- TravelBug
- FoodieFrenzy
#4 Woordspeling
Hilarisch, origineel, grappig: hoe je het ook wilt noemen, een woordspeling is altijd een goed idee. We hebben het over een woord/ zin die op een originele manier wordt gebruikt. Denk aan:
- MissTique (mystique)
- SuperMan (superman)
- SamBal (sambal)
#5 Citaat
Als je een favoriet citaat hebt dat je vaak gebruikt of dat iets over jou zegt, dan kan dit een goede optie zijn voor je gebruikersnaam. Het voordeel ervan is dat het erg origineel is en bovendien niets over je werkelijke identiteit weggeeft.
- CarpeDiem (pluk de dag)
- HakunaMatata (geen zorgen)
- LiveLaughLove (leef, lach, liefde)
#6 Anagram
Een andere optie als je van anonimiteit houdt: een anagram. Een anagram is een woord dat is gemaakt door de letters van een ander woord te herschikken. Je kunt al een anagram maken van je eigen naam. Hier zijn verschillende tools voor op het internet, dat scheelt je zelf een hele hoop moeite. Enkele voorbeelden zijn:
- Elise – Liese
- Chris Bakker – BricksHaker
- Daan de Vries – AdviesRaden
Dit waren voorbeelden van verschillende manieren waarop een je een orginelere, leuke gebruikersnaam kan verzinnen. Doe je voordeel ermee op en ga aan de slag met je eigen nieuwe naam.
Gebruikersnaam vergeten
Wachtwoord vergeten? Nee, het komt ook weleens voor dat je je gebruikersnaam bent vergeten. Hier volgt een korte uitleg wat je kan doen als je niet meer kan inloggen. Want eerlijk is eerlijk, technologie is leuk, maar het vraagt geregeld genoeg van je geheugen.
Als je je gebruikersnaam bent vergeten, moet je eerst controleren of er een optie is om je gebruikersnaam opnieuw in te stellen op de website of het platform waarop je probeert in te loggen. Als dat niet mogelijk is, kun je contact opnemen met de klantenservice of ondersteuningsafdeling van de website of het platform. Je kan dan beginnen bij het herstellen van je je accountgegevens. Het is belangrijk om te onthouden dat je mogelijk je identiteit moet verifiëren voordat je toegang krijgt tot je account, met name als het om wat officiëlere websites gaat.
Meerdere gebruikersnamen of maar één?
Nu vraag je je misschien af: Is het aan te raden om verschillende gebruikersnamen te gebruiken, zoals dat bij wachtwoorden geldt?
Het antwoord in het kort: Ja, het is aan te raden om verschillende gebruikersnamen te gebruiken voor meerdere accounts, net zoals het aanbevolen wordt om verschillende wachtwoorden te gebruiken.
Door verschillende gebruikersnamen te gebruiken, maak je het voor hackers moeilijker om toegang te krijgen tot al je accounts als ze erin slagen om alles van één account te achterhalen. Daarnaast zal het ook helpen om je privacy te beschermen, omdat hackers minder persoonlijke informatie kunnen verzamelen. Zorg er wel voor dat je je gebruikersnamen goed bijhoudt, zodat je ze niet vergeet.
Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je al je gegevens veilig kan opslaan. Voorbeelden zijn:
- Gebruik een wachtwoordmanager om je onder andere je wachtwoorden op te slaan en te genereren.
- Schrijf je gebruikersnaam met wachtwoorden op een stuk papier en bewaar het op een veilige plek, zoals in een kluis.
- Creëer een wachtwoordzin, bijpassend bij de gebruikersnaam, die gemakkelijk te onthouden is, maar moeilijk te raden voor anderen, bijvoorbeeld “IkEet2KeerPerDag!” en sla het op in je geheugen.
Conclusie
In deze blog hebben we verschillende manieren besproken om een leuke gebruikersnaam te verzinnen. Het kiezen van een goede gebruikersnaam kan soms een uitdaging zijn, maar met deze tips en voorbeelden hopen we dat je geïnspireerd bent geraakt. Onthoud dat je gebruikersnaam soms het eerste is wat mensen van je zien, dus het is belangrijk om iets te kiezen wat past bij wie je bent. Het beheren van je gegevens dien je ook op een veilige manier te doen. Zo wordt voorkomen dat je gegevens in de handen van een ander terechtkomen.