Ideeën voor het opbergen van tuinkussens

0 Shares
0
0
0

Een fijne tuinset is voor velen een ultieme toevoeging aan hun tuin. Het geeft je bij lekker weer de mogelijkheid om heerlijk in de zon (of schaduw) te vertoeven. Een gevoel van luxe wordt aangewakkerd en dat in je eigen tuin. Wat wil je nog meer?

Op die laatste vraag hebben wij wel een antwoord. Want hoewel het natuurlijk fantastisch is als de zon schijnt, leven we nu niet echt in een land met een zonnig klimaat. Het opbergen van die mooie tuinkussens die op de tuinset ligt, is daarom van groots belang. Met een onweersbui of een periode van regen in het verschiet, wil je graag dat je kussens veilig liggen.

Ideeën op een rij

We geven nu een aantal ideeën waarop je je tuinkussens kunt opbergen. We geven daarbij enkele voor- en nadelen, variërend van prijs tot de inbeslagname van ruimte. Overigens geven we geen voorkeur aan een dergelijk idee, gezien ieders tuin en ruimte anders is. Overweeg daarom zelf voor welk idee je wil gaan.

#1 Tuinsethoezen

Tuinsethoezen of tuinmeubelhoezen zijn speciaal ontworpen om je tuinmeubelen te beschermen tegen weersinvloeden en vuil. Je kunt ze eenvoudig over je meubelen plaatsen en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Vaak zitten er ook speciale banden aan de hoes, waardoor je het goed strak kan strekken. Mocht er een windvlaag komen, dan zal je geen hoes (inclusief tuinset) niet ineens wegvliegen.

Een nadeel van dit soort hoezen, is dat je moet oppassen met schimmelvorming. Wanneer de kussen nat zijn en je weer de hoes erop doet op een hele warme dag. Tussen de hoes en de kussens wordt het een soort broeinest van allerlei bacteriën.

#2 Tuinkast

Je kan een tuinkast zelf kopen, maar het er zijn ook verschillen doe-het-zelf pakketen beschikbaar. Het is een goede optie als je veel kussens hebt, maar ook nog andere spullen uit je tuin wilt bewaren, zoals een schoffel en dergelijken. Je hoeft de kussens niet binnen op te ruimen en verstopt op een sierlijke manier iets dat je niet nodig hebt.

Er zijn echter wel nadelen al zo’n kast. Je moet er namelijk erg voor waken dat de kast wel waterdicht is. Vaak wordt deze gemaakt van hout en vergeten mensen een solide dak te plaatsen of hout van kwaliteit te gebruiken. Daarnaast neemt het erg veel ruimte in je tuin in beslag. Als je al een tuinhuisje hebt met bijvoorbeeld fietsen, wil je eigenlijk niet nóg meer ruimte inleveren.

#3 Binnen bewaren

Als je de ruimte hebt, kan je er ook voor kiezen om alle kussens binnen op te slaan. Ze blijven schoon en droog en gaan langer mee. Weersomstandigheden als vorst, hevige hitte en sterke regenval hoeft geen reden tot paniek te zijn. Mocht je ze graag compact bij elkaar houden, dan kan je kiezen voor een opbergtas, waar we het later in deze blog over hebben.

Maar helaas zal dit voor velen geen optie zijn. De ruimte in huis kan je voor veel meer andere dingen gebruiken. Bovendien kan het een best gesleept zijn. Met name als je in periodes van wisselvallig weer de kussens steeds maar van binnen naar buiten moet halen.

#4 Opbergtassen

We spraken er al eventjes over, een goede manier van opbergen is door het gebruik van opbergtassen. In sommige gevallen is het handig deze van hetzelfde merk aan te schaffen als het merk van de kussens. Het voordeel? Alles zal er precies inpassen. Je hoeft niet moeilijk te doen met meten (en gokken), zodat je weet of het allemaal wel weg te werken is.

Een nadeel van een opbergtas (en de opbergbox) komt overeen met het nadeel van een tuinmeubelhoes. De kans dat je te maken krijgt met schimmelvorming of iets dergelijks is groot. Een ander nadeel van een opbergtas is, is dat het niet de meest duurzame optie is. Wanneer je er veel mee sleept, zal je zien dat het snel beschadigt. Wellicht kan je beter in wat anders investeren.

#5 Opbergbox

Als laatste idee bespreken we de opbergbox. Eigenlijk moet je je hierbij voorstellen dat het tussen een opbergtas en een kast in zit. Het is stevig, maar relatief klein van formaat. Je bent er niet je halve tuin aan kwijt en als je het in de stijl van bijvoorbeeld de schutting aanschaft, is het geen doorn in het oog.

We noemden bij de opbergtassen al een nadeel van een opbergbox, maar dat is helaas niet het enige. Een opbergbox is niet heel erg goedkoop. Vraag je dus af of de investering hier ten opzichte van een tas of kast het waard is.

Tuinmeubelen aanschaffen

Voor het opbergen van tuinkussens, heb je natuurlijk een tuinmeubel nodig. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je zoiets aanschaft? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het materiaal waarvan de meubelen zijn gemaakt. Tuinmeubelen van duurzame materialen, zoals teakhout, wicker of aluminium, gaan langer mee en zijn beter bestand tegen weersinvloeden dan bijvoorbeeld plastic meubelen.

Daarnaast is het van belang om te letten op de afmetingen van de meubelen. Meet de beschikbare ruimte in je tuin op, zodat je zeker weet dat de meubelen passen. Je wil namelijk genoeg loopruimte overhouden. Ook kun je kijken naar de functionaliteit van de meubelen, zoals verstelbare rugleuningen of een uitschuifbare tafel. Verder is het aan te raden om te letten op het comfort van de meubelen. Test ze uit in de winkel of bekijk recensies van andere kopers. Door deze zaken goed in overweging te nemen, kun je tuinmeubelen aanschaffen waar je jarenlang plezier van hebt.

Conclusie

We hebben in deze blog verschillende ideeën gegeven waarop je een tuinkussens kan opbergen. Waar je voor kiest, is bijvoorbeeld afhankelijk van je budget, maar ook je wensen. Wil je de kussens binnen of buiten bewaren? Hoeveel ruimte stel je beschikbaar? In wat voor klimaat leef je (hoewel dat waarschijnlijk Nederland zal zijn)? Stel je wensen samen en onderzoek de verschillende opties. Het is nu nog lente, dus als je alvast start met het onderzoek, zit jij er van de zomer goed gebakken bij.

0 Shares
Ook interessant