Beste Wereldstekker (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Wereldstekker – onze nummer 1 van 2023

Je wereldreis begint bij de aanschaf van een wereldstekker, in het specifiek de aanschaf van de TRVLMORE Universele Wereldstekker. Hij biedt alles dat je nodig hebt en je kan er al je apparaten aan kwijt. In meer dan 150 landen kan je met deze stekker terecht en bovendien is deze ook nog erg compact qua formaat.

Introductie

Ik ga op reis en ik neem mee… een wereldstekker! Het was ongetwijfeld ontzettend handig geweest als er op de hele wereld dezelfde stopcontacten bestonden, maar dat is dus niet het geval. Nu jij, als zelfbenoemde, beginnende wereldreiziger, het tijd vindt om een slag te slaan in het afstrepen van landen waar je bent geweest, is het ook tijd een wereldstekker aan te schaffen. Maar, gezien het gaat om iets dat over de hele wereld verkocht, kan je wel begrijpen dat er ontzettend veel wereldstekkers op de markt zijn. De vraag die erop volgt: welke zal je in hemelsnaam moeten aanschaffen?

Volgens de Consumentenbond is het raadzaam om alleen elektrische apparaten van Europese websites aan te schaffen. Je wordt dan, bijna altijd, gegarandeerd met enige veiligheid van het apparaat. Wel zo fijn, als je je in een vreemd land begeeft. En dus presenteren wij een top vijf van de beste wereldstekkers die beschikbaar zijn op de Europese (en zelfs Nederlandse) markt. De kooptips die eerst zullen volgen, zullen je helpen de keuze te maken die het beste aan jouw eisen voldoet.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Wereldstekker

Voordat je verder leest en de 5 beste producten bekijkt, willen we je graag wijzen op een aantal kooptips. Lees:

 1. Type stekker
  Voordat je überhaupt gaat kijken naar een wereldstekker zal je moeten weten welk type of welke types stekker je nodig hebt. Zo heb je voor een bezoekje aan de Verenigde Staten type A en/of B nodig en zal je zonder type M Zuid-Afrika niet ‘overleven’. Controleer in de uitvoerige beschrijving van het product nog eens of jouw bestemming er tussenstaat.
 2. Adapter versus omvormer
  Een adapter, dus een apparaat waar je je eigen stekker in stopt, dat vervolgens in een ‘vreemd’ stopcontact gaat, is géén omvormer. Een omvormer is een apparaat dat de spanning aanpast. In sommige landen is de spanning op het net namelijk niet hetzelfde als in Nederland. Een te hoge of te lage spanning zal tot allerlei problemen leiden. Een wereldstekker is in de meeste gevallen alleen een adapter.
 3. Universele stekkers
  Kies bij voorkeur een wereldstekker met meerdere verwisselbare stekkers of een geïntegreerd universeel ontwerp. Hierdoor kun je de stekker aanpassen aan verschillende soorten stopcontacten over de hele wereld.
 4. Kwaliteit en veiligheid
  Zoek een wereldstekker van een betrouwbaar merk en let op certificeringen zoals CE-markeringen. Dit zorgt voor een goede kwaliteit en veiligheid tijdens het gebruik van de stekker. Raadzaam is eveneens om een wereldstekker te kopen bij een Nederlandse of Europese webshop. De kans is groter dat deze betrouwbare stekkers leveren.
 5. Compact
  Een wereldstekker moet compact en draagbaar zijn, zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen tijdens je reizen. Het zou zonde zijn als je kleding moet inleveren op de grootte en/ of het gewicht van de stekker.

5 Beste Producten

#1 TRVLMORE Universele Wereldstekker – USB-C en 4 USB Poorten

Prijs: €24,99

+ compact formaat
+ 4x USB-A, 1x USB-C, 1x universele input stekker
– werkt niet als omvormer
– niet de sterkste kwaliteit

Je gaat op reis en neemt mee… een wereldstekker dus. In, in ieder geval, 150 landen is deze wereldstekker te gebruiken. Het voldoet aan de eisen voor de landen met de A, B, C, E, F, G, I, J en L stekkers. In principe is dat ongeveer de hele wereld, maar er bestaan landen waarin ze meerdere inputs gebruiken. Het kan daardoor zijn dat je slechts op een gedeelte van de aarde met deze wereldstekker terecht kan. Landen als Amerika, Australië en Japan kan je gewoon bezoeken.

Deze wereldstekker is een snellader. Dat betekent dat je apparaten er snel mee worden opgeladen. Zelfs zwaardere apparaten met een hoger vermogen, zoals je föhn of scheerapparaat, kan je aansluiten. In principe zal je tot zes apparaten te gelijk kunnen opladen. Dit komt vanwege de universele input voor een stekker en de vijf USB poorten, die bestaan uit 4x USB-A en 1x USB-C. Camera’s, telefoons van het hele gezin en andere spullen kan je er gelijktijdig aanhangen. Maar, let op. Deze wereldstekker is geen omvormer. Een omvormer heb je nodig om de spanning aan te passen. In sommige landen is de spanning op het net anders dan in die van Nederland. Voordat je gaat laden in een vreemd land, is het zaak onderzoek te doen naar de spanning.

De compactheid van het apparaat siert het. Bovendien weegt hij maar 150 gram. Op de tweeëntwintig kilo ruimbagage die je meeneemt, is dit vrijwel niets. Het reistasje dat met het apparaat wordt geleverd, geeft onderweg ook nog eens voldoende bescherming. Toch is de compactheid ook iets waarvoor gewaarschuwd moet worden. De pinnetjes blijken in sommige gevallen niet sterk genoeg en de stekker is niet sterk genoeg om van allerlei apparaten te dragen. Een geluid dat wel positief is, gaat over de veiligheid van de stekker. Er is een oververhitting, kortsluiting, over power en voltage, overstroom en overladen bescherming. Alle certificaten die voldoen aan Europese standaard, zoals CE, FCC en ROHS, zijn ook aanwezig. Wat is het ook een pareltje, die TRVLMORE Universele Wereldstekker – USB-C en 4 USB Poorten.

#2 TravelHawk Universele Wereldstekker met USB-C en 3 USB poorten

Prijs: €29,95

+ veel poorten om mee op te laden
+ geschikt in 150+ landen
– opladen via universele stekker input werkt niet altijd even goed
– levering duurt soms wat langer dan vermeld

Alweer een hele mond vol, die titel waaronder je deze wereldstekker vindt. Je kan er wat van vinden, maar wat er fijn aan is, is dat gelijk van allerlei functies ontdekt. Zo is de universele wereldstekker met een USB-C en 3 USB-A poorten uitgerust. Universele wereldstekker klinkt trouwens ietwat dubbelop, omdat universeel betekent dat het op alle gebieden toepasbaar is. Van alleen een wereldstekker zou je dat ook al denken. Toch is het heel handig dat universeel in de titel staat, omdat een wereldstekker zelf niet per definitie op de hele wereld te gebruiken is. De TravelHawk Universele Wereldstekker met USB-C en 3 USB poorten is toepasbaar op A, B, C, E, F, G, I, J, L, N stopcontacten.

Een wereldstekker hoef je natuurlijk niet alleen in het buitenland te gebruiken. Stel je voor, je bent ergens waar er maar één stopcontact op de slaapkamer zit. Jij bent degene die zorgt dat zowel je partner als jij tegelijk telefoons, een e-reader en je tablet kan opladen. Een wereldstekker met meerdere poorten is geweldig. De stekker is redelijk groot, maar licht in gewicht. Als het enige probleem zou zijn dat de levering soms wat te lang duurt, dan had er niks meer anders gehoeven. Echter kan het zijn dat je wat moeite ervaart met het laden via een stekker zelf. Dat is jammer, want niet alle apparaten laden slechts via een USB-A of USB-C kabel op. Aan de andere kant geven de 6 keramische zekeringen je wel weer wat zekerheid mee. De bescherming tegen oververhitting, kortsluiting, voltage en overstroom én de kinderbeveiliging werken helemaal optimaal.

Het voltage van de output is 100-250V, 6A Max. Dit maakt de wereldstekker geschikt voor de meeste elektrische apparaten, zoals je deze in Nederland kent. En oh ja, iets waar Nederlanders nog blijer van worden is korting. In dit geval gaat het om standaard percentages korting, waarbij geldt dat het percentage hoger is, des te meer je koopt.

#3 RollingSquare Wereldstekker Travel Adapter l Universele Reisstekker Quick Charger 35.5W

Prijs: €39,95

+ Quick Charge en Power Deliver
+ ook in een kleinere variant beschikbaar
– niets bekend over omvormer-functies
– wat duurder in vergelijking tot de andere wereldstekkers

We beginnen weer met het opnoemen van een derde van het alfabet, want ook deze wereldstekker is in ontzettend veel landen te gebruiken. Het gaat om de landen met de volgende stopcontacten: A, B, C, D, E, F, G, K.

Voor al onze vrienden en vriendinnen met wanderlust: het is tijd voor verandering. Tijd om te gaan en staan waar je wil. Wanderlust is namelijk de drang of het verlangen om te reizen en de wereld te ontdekken. Wereldreizen vinden doorgaans plaats in de bloei van iemands leven. Denk aan studenten die net zijn afgestudeerd of jonge koppels die nog net voordat er kinderen komen, met z’n tweeën een mooie reis willen maken. Bij dat soort jonge mensen hoort tegenwoordig een hoop technologie. We hebben het niet alleen over telefoons, maar ook over elektrische tandenborstels, tablets en allerlei beauty apparaten. Een gelukje voor degene is het wanneer ze deze wereldstekker aanschaffen. Twee USB-C en drie USB-C poorten, zorgen dat ze al een heel eind komen. Het allermooiste aan deze wereldstekker is daarmee nog niet eens genoemd. Lees maar eens over de Quick Charge en Power Deliver functies. Al je apparaten laden sneller op dan gewend. In plaats van dat je een halve nacht wacht op die 100%, zal je binnen een uurtje of twee al klaar zijn met opladen. Natuurlijk is dat afhankelijk van meerdere factoren.

Op een reis is een van de belangrijkste zaken dat je je op je gemak voelt. Het zou maar zo zijn dat je enkele weken, maanden of zelfs een jaar opstap bent. Hoe fijn is het dan dat je nog steeds al je eigen devices en apparaten kan meebrengen? Het enige nadeel aan deze wereldstekker is toch wel de prijs, al helemaal in vergelijking tot andere wereldstekkers uit deze lijst. Pas met veertig euro ben je voorzien om de RollingSquare Wereldstekker Travel Adapter l Universele Reisstekker Quick Charger 35.5W aan te schaffen.

#4 Voomy Universele Wereldstekker

Prijs: €14,99

+ budget proof
+ genoeg punten voor één persoon
– niet geaard

Als je alleen op reis gaat of niet zesendertig verschillende apparaten hebt om op te laden, is het misschien fijn een nog kleinere stekker mee te nemen. Voor een halve wereldstekker kan je toch weer een extra paar sokken meenemen, kan je denken. Deze universele wereldstekker is uitgerust met ‘slechts’ twee USB-A poorten en een universele stekker uitgang. Je kan al je devices opladen in landen met A, B, C, E, F, G, I, N stopcontacten en dat is niet de hele wereld. Wil je bijvoorbeeld naar India of Israël, dan zal je nog even verder moeten zoeken. Staat sinds jaar en dag Thailand al bovenaan de lijst, dan heb je geluk. Fijn, he?

Een nadeel aan deze wereldstekker, is dat deze niet geaard is. Iets anders dat niet per definitie een nadeel, maar simpelweg niet verstandig is, is om de wereldstekker in een stekkerdoos te stoppen. Dat heeft te maken met het overbrengen van de elektriciteit. Het kan leiden tot oververhitting van het net, maar ook tot brandgevaar. Hoewel de stekker tegen dat laatste is beschermd, zegt dat niet iets over de stekkerdoos, natuurlijk. Verder kan het zijn dat Europese stekkers niet heel goed in de wereldstekker blijven zitten. Geregeld zijn er personen bij wie alleen de USB poorten doen wat ze moet doen.

Het klinkt allemaal vrij negatief en toch verdiend deze wereldstekker dat niet. Anders dan andere wereldstekkers, is deze ontzettend budget proof. Dat betekent dat de Voomy Universele Wereldstekker erg goed betaalbaar is in tegenstelling tot andere wereldstekkers uit deze lijst. Gezien je wereldreis al duur genoeg is, kan het raadzaam zijn om op dit soort aankopen te besparen. Voor het geld dat je overhebt zal je in sommige landen voor een dag eten kunnen regelen. Tot slot is ook deze wereldstekker uitgerust met een aantal veiligheidsnormen. Zo is de stekker beschermd tegen water, bliksem, kortsluiting en, zoals gezegd, brand.

#5 EKEO – Universele Wereldstekker – Reisstekker met 2 Quick USB Poorten

Prijs: €24,95

+ geaarde wereldstekker
– niet voor Zuid-Afrika

Met deze wereldstekker kan je wederom ‘maar’ drie apparaten gelijkertijd opladen. Echter gaat het om twee USB Quick Charge poorten (de derde is een universele stekker uitgang) Twee telefoons, een telefoon en een tablet, een elektrische tandenborstel en een e-reader en van allerlei andere apparaten laden binnen no-time op. Dus, zit je op het vliegveld en moet je een vlucht van 10 uur overleven met een telefoon met 10% batterij? Dat gaat je niet lukken. Gelukkig is daar de EKEO – Universele Wereldstekker – Reisstekker met 2 Quick USB Poorten. Gedurende de vlucht heb je álle tijd om je foto’s te bekijken en alvast een aantal reisverslagjes te typen. Want geloof ons, tien uur alleen maar filmpjes kijken is redelijk saai.

Je mag van geluk spreken dat de wereldstekker voor stopcontacten met een A, B, C, E, F, G, I, N label, ook nog eens geaard is. Het aarden van de stekker zorgt ervoor dat eventuele elektrische lekken veilig worden afgevoerd naar de aarde, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Met andere woorden: een geaarde stekker is een stekker met nog weer een extra beschermingsmaatregel. Behalve in Zuid-Afrika dan, want daar is de wereldstekker überhaupt niet te gebruiken. Je hebt daarvoor een type M stekker nodig. Het is raadzaam voorafgaand aan de aanschaf van een wereldstekker te kijken welk type je nodig hebt. Pas daarna kan je dan controleren of de stekker aan jouw eisen voldoet. Het ontwerp is, for your information, slim gemaakt, het apparaat ziet er mooi uit en deze is redelijk klein van formaat. Een prima wereldstekker voor een prima prijs.

Wat ook handig is om te controleren is het vermogen van de apparaten die je graag in het buitenland wil gebruiken. In dit geval heb je te maken met een maximaal vermogen van 2000 watt. Houd er eveneens rekening mee dat deze wereldstekker geen omvormer is. Niet in alle landen verschilt dit van Nederland, maar in Japan en Noord-Amerika is dit al wel anders. Deze specifieke wereldstekker is goed voor 100V-250V, 50/60Hz, maar schakelt dus niet tussen voltages.

Conclusie

Nu je met een paar drukken op de knop je nieuwe wereldstekker hebt gekocht, is het tijd om te gaan. De oude backpack van je vader, die net zo avontuurlijk was als jij, mag worden ingepakt. Hoewel de tas redelijk zwaar is, ben je vastbesloten om te gaan. Zo’n tas is namelijk echt retro, nietwaar?

Zonder grappen, een wereldstekker is ontzettend handig. Je stelt jezelf instaat je telefoon op te laden en daarmee bereikbaar te blijven. De foto’s die je met je camera schiet, laten je voor eeuwig terugdenken aan deze aankomende, fantastische reis. Denk je er ook nog even aan ons een foto op te sturen? Vinden we leuk! Wij zijn immers degene die je op het juiste ideetje (snap je?) brachten…

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een wereldstekker nodig als je op reis bent?

Verschillende landen hebben andere stopcontacten dan in Nederland. De stekkervormen en voltages kunnen variëren, waardoor je jouw elektronische apparaten mogelijk niet rechtstreeks op het lokale stopcontact kunt aansluiten. Een wereldstekker biedt de mogelijkheid om je apparaten op te laden, waarmee je reiscomfort en -gemak zonder twijfel worden vergroot. Het zorgt er dus voor dat je jouw elektronica probleemloos kunt blijven gebruiken, ongeacht het stopcontacttype van het land waar je je bevindt.

Hoe weet ik welke stekkervorm ik nodig heb voor een specifiek land?

Het internet is in vele opzichten je beste vriend. Daar vind je namelijk informatie over de gangbare stopcontacttypen en -spanningen per land. Ook kun je vragen stellen aan ervaren reizigers of eventueel iemand uit het land zelf contacteren.

Hoe werkt dat met afwijkende spanning en je wereldstekker?

Als de spanning in het land van bestemming afwijkt van de spanning die je apparaten ondersteunen, heb je mogelijk een spanningsomvormer nodig om schade aan je apparaten te voorkomen. Controleer dus altijd de spanning van het land en de vereisten van je apparaten voordat je ze aansluit. Een wereldstekker is eerder niet dan wel uitgerust met een ingebouwde spanningsomvormer. Deze informatie vind je in de specificaties terug.

Zijn er speciale wereldstekkers voor cruiseschepen?

Op een cruiseschip zal je in je hut hoogstwaarschijnlijk een Nederlands stopcontact zien. Is dat niet het geval, dan kan je bij de receptie een internationale stekker vragen. Weet je van te voren dat ook dat niet het geval is, schaf dan een wereldstekker aan, waarvan bekend is dat deze te gebruiken is op het cruiseschip.

0 Shares
Ook interessant