Beste Uitwisbaar Notitieboek (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Uitwisbaar Notitieboek – onze nummer 1 van 2023

Geen gedoe meer met losse papiertjes en geen gedoe met al dat papier. Een uitwisbaar notitieboek is wat jij nodig hebt. We hebben het niet over zomaar een notitieboek, nee, over de Rocketbook Fusion Smart Herbruikbaar notitieboek. Je zal hem aanschaffen, je zal er nooit meer zonder kunnen.

Introductie

Tijdens het laatste jaar van je studie of nog dagelijks op je werk gaat er wat papier doorheen. Je bent niet per definitie vergeetachtig, maar zonder je notities ben je nergens. Je houdt niet van al dat getyp en houdt het het liefst bij schrijven. Alleen, bestaat er een manier waarop je kan doen wat je doet, maar dan zonder al dat papier?

Ja zeker bestaat dat. We doelen dan zonder enige twijfel op een uitwisbaar notitieboek. Je notities kan je nog steeds neerschrijven, maar je verspilt er geen papier mee. Daarentegen bestaan er verschillende systemen waarbij je de pagina’s als het ware scant en in mapjes verzamelt. Heb je alles nog steeds op één plek en is de kans klein dat je het vergeet. De app voor dat scannen staat namelijk op je telefoon en als er een item is dat tegenwoordig altijd mee gaat, is het dat wel. Hoe dan ook heeft een uitwisbaar notitieboek talloze voordelen en in deze blog lees je wat ze inhouden.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goed Uitwisbaar Notitieboek

Met de volgende tips garandeer jij jezelf van een aanschaf waar je ‘u’ tegen zegt.

 1. Pagina
  Natuurlijk kijk je naar het aantal pagina’s, maar met een uitwisbaar notitieboek is dat niet eens het belangrijkste. In plaats daarvan wordt aangeraden te letten op het type pagina. Denk aan aspecten als lijntjes, stipjes, to do lijstjes, weekplanners, ruitjes, etc. Afhankelijk van je eigen voorkeur of wensen kan je dit bij enkele merken zelfs zelf uitkiezen.
 2. Penkeuze
  Bij sommige uitwisbare notitieboeken wordt om een specifieke pen gevraagd. Vaak is dit om te waarborgen dat het papier daadwerkelijk uitwisbaar en langer goed blijft. Vind je dit teveel moeite of raak je altijd alles kwijt, kies dan voor een notitieboek waarbij dat niet vereist is.
 3. Grootte
  Het ene notitieboek is het andere niet en dat blijkt bijvoorbeeld uit de grootte. Sommigen leggen de voorkeur bij een notitieboek van A4 formaat, waar anderen al tevreden zijn met bijvoorbeeld het gangbare A5 formaat. Waar je ook voor kiest, bedenk goed waar je voor gaat. Dus, past het in je tas, hoe groot schrijf je, wat wil je ermee gaan doen, etc.
 4. Design
  Bij enkele merken heb je de mogelijkheid te kiezen uit een aantal kleuren of zelfs verschillende designs. Sinds het een investering is waar je de komende tijd nog wel iets mee gaat doen, is het verstandig te kiezen voor iets dat je écht mooi vindt. Het uitwisbare notitieboekje is misschien wel het eerste wat een klant ziet liggen.
 5. Prijs
  Vergelijk de prijzen en lees recensies om het beste notitieboek binnen jouw budget te vinden.

5 Beste Producten

#1 Rocketbook Fusion Smart Herbruikbaar notitieboek

Prijs: €49,99

+ wel zeven verschillende soorten pagina’s
+ gebruiksgemak
– droogtijd van marker op pagina relatief lang

Vijftig euro voor een notitieboek? Jazeker, dat heb je goed opgemerkt. De reden hiervoor is onder andere dat het van hoge kwaliteit is. Verder zal je ongetwijfeld betalen voor de populariteit van het product én de merknaam. Maar, kwaliteit dus. In plaats van duizenden papiertjes, heb je met dit notitieboek slechts 42 pagina’s. Zo heb je nog steeds voldoende tijd om alles op te schrijven, voordat je alles definitief vastlegt.

De 42 pagina’s zijn overigens opgedeeld in weer 7 subcategorieën. Zo bestaat er een takenlijst, waar je al je to do’s op kan zetten. De weekplanner kan je voor werkdoeleinden gebruiken, maar de avondmaaltjes per dag doen het ook ongetwijfeld goed. Met de maandkalender houdt je het overzicht. Wanneer heb je dat belangrijke overleg en wanneer precies was mijn neefje ook alweer jarig? Het doelsjabloon kan je laten fungeren als een blik in de toekomst. In plaats van een blik op oneindig is het stukken leuker om naar iets toe te werken. Gedurende de maand zal je wellicht ideeën opdoen, die je op de ideeënlijst zet. Het puntraster en de gelinieerde pagina’s komen je bekend voor: dit is je ‘gewone’ notitieboek. En als je boek dan op een punt vol is, wat doe je dan?

Het voordeel van een papieren notitieboek is dat het redelijk ‘voor altijd’ is. Je hebt iets opgeschreven en als de hond het niet opeet en jij het niet kwijtraakt, is het daar voor een hele lange tijd. Met een uitwisbaar notitieboek dat snel volraakt, is dat niet het geval. Zie daar de app van Rocketbook, waarmee je pagina’s scant opslaat en voor altijd op je telefoon meedraagt. Met een natte doek veeg je alles uit en je kan het hele proces, of delen van het proces, weer opnieuw beginnen. De mogelijkheden van de Rocketbook Fusion Smart Herbruikbaar notitieboek zijn eindeloos. Het boekje is gemaakt van goede kwaliteit en je wil nooit meer anders. Houd er wel even rekening mee dat je marker of markeerstift 15 seconden nodig heeft om in de pagina te trekken.

#2 Correctbook Whiteboard notitieblok / schrift

Prijs: €12,01

+ uitbreidbaar met andere pagina’s
+ inclusief speciale fineliner met wisser
– kaft is niet erg sterk

Endless writing for everyone‘. Laat dat nou het slogan zijn van Correctbook en tegelijkertijd de werking van het boekje in één zin. In dergelijke zin zegt dat natuurlijk ontzettend veel over het merk, dat ze iedereen willen betrekken. Wat dat dan wel iets tegenspreekt, is dat de ene kleur goedkoper is dan de andere kleur. Zo worden sommige notitieboeken net wat meer onbereikbaar voor ‘iedereen’ dan wat mogelijk had geweest. Aan de andere kant moet het wel benoemd worden dat bij aanschaf van een boek, er ook eentje naar Afrika wordt gestuurd. Met dat initiatief willen ze laaggeletterdheid tegengaan. Je nieuwe Correctbook Whiteboard notitieblok / schrift is niet alleen voordelig voor jou!

Wederom bestaat het notitieboek uit veel pagina’s, in dit geval wel veertig. In plaats van verschillende sjablonen, gaat het hier om een gelijnde versie. Desalniettemin is hier natuurlijk een oplossing voor gevonden. Je kan namelijk losse pagina’s bestellen en toevoegen. Wellicht dat je dan toch nog je favoriete to do pagina kan krijgen of een pagina waarop je kan tekenen. Het systeem van bewaring werkt erg makkelijk. Je download de app van Correctbook, logt in en volgt steeds de stappen write-scan-erase-repeat of wel, schrijven-scannen-uitwissen-herhalen. Je kan alles in de app laten staan, maar er word je ook de mogelijkheid gegeven alles op te slaan in de cloud. Daarmee synchroniseer je bestanden ook meteen naar andere apparaten. Alle informatie voor bijvoorbeeld je aankomende tentamen, open je met gemak op je laptop.

De Correctbook wordt geleverd met een fineliner, waar op de achterkant een sponsje zit. Met dit sponsje kan je alles uitwissen. Omdat deze zo klein is, zal het niet voor altijd werken. Nu kan je ervoor kiezen op de site van Correctbook om speciale sponsjes aan te schaffen, maar je kan ook het boek schoonmaken met een droge of natte doek. Een goede schoonmaak is van belang om zo lang mogelijk met het boekje overweg te kunnen. Bovendien zal je er voorzichtig mee moeten zijn. De kaft is namelijk niet de meest stevig die er bestaat.

#3 MOYU Ringband A5 – Hardcover

Prijs: €30,90

+ duurzaamheid van steenpapier
+ waterafstotend papier
– speciale pen nodig om te kunnen schrijven

Een notitieboek dat alles biedt wat je nodig hebt. Een notitieboek voor een prijs die redelijk duur is, maar wel met steenpapier. Steenpapier dat waterafstotend blijkt te zijn. Dat is ontzettend handig en zeker omdat een ongeluk vaak in een klein hoekje zit. Herinner je nog die ene keer toen je per ongelukje je eerste kopje koffie van de dag omstootte. Precies, wij ook. In één keer, hop, werd alles een hoopje vergane glorie. Wat dan ook toch wel erg fantastisch is dat het papier scheurbestendig en herschrijfbaar is. Over dat herschrijfbaar gesproken, voor dit notitieboek moet je een ben met zogeheten frixion inkt hebben. Schrijf je met een andere pen, dan zal je het niet meer van het papier afkrijgen. Gelukkig krijg je bij het notitieboek zo’n pen meegeleverd, maar werkt natuurlijk niet voor eeuwig.

Het steenpapier is iets waar je misschien toch even iets meer over wil weten. Het zit namelijk als volgt: steenpapier is niet hetzelfde als hoe wij papier kennen. Er is namelijk geen boom aan te pas gekomen. In plaats daarvan zal je werken met 80% kalksteen en 20% gerecycled en recyclebaar HDPE Plastic. Het verklaart bijvoorbeeld waarom het notitieboek wat aan de duurdere kant is. Je betaalt echter niet alleen voor het steenpapier, want bij elke aankoop wordt er in Kenia een boom geplant. Dat maakt de MOYU Ringband A5- Hardcover een zeer bewuste, milieuvriendelijke keuze.

In het boekje zitten 40 pagina’s, namelijk 3x to do, 2x een weekplanner, 4x een blanco pagina, 4x een gestipte pagina, 5x een ruitjes pagina en 20x gelinieerde pagina’s. Deze pagina’s wis je na gebruik en na eventuele bewaring tot 500x uit. Het schijnt overigens zo te zijn dat je na die 500x bij een leverancier het boekje kan inleveren. Ze zullen het boekje voor je recyclen, maar je krijgt helaas geen nieuwe opgestuurd. Deze zal je opnieuw moeten aanschaffen. Natuurlijk is dat niet erg, want met de aankoop van een boekje zal je weer een nieuwe boom schenken.

#4 Rocketbook herbruikbare Wirebound-notebook Executive

Prijs: €42,99

+ pagina’s zonder al te veel ‘poespas’
– speciale pen nodig

Natuurlijk, of nou ja, dat verschilt per persoon, is het niet nodig om van allerlei speciale pagina’s in een notitieboek te hebben. Deze versie van Rocketbook heeft bijna blanco pagina’s, waarop je alleen maar kleine ‘dots’ ziet. De 36 pagina’s schrijf je zonder moeite vol. Je kan er tabellen op kwijt, ontzettend veel schrift en misschien wel een aantal doodles. Doodles zijn kleine tekeningen die vaak worden gemaakt zonder specifiek doel. Ze zijn geregeld eenvoudig, speels en worden gekrabbeld tijdens het dagdromen of tijdens het nadenken over iets anders. Doodles kunnen variëren van abstracte patronen tot kleine poppetjes en andere plaatjes. Het helpt bijvoorbeeld mensen zich te kunnen concentreren tijdens een langdradig college of vergadering. Wijd één pagina van je Rocketbook herbruikbare Wirebound-notebook Executive aan doodles.

Het papier van Rocketbook is overigens niet ‘normaal’ papier. Het voelt ietwat plastic-achtig aan en is alleen te beschrijven met een speciale pen. Het gaat hier dan in het specifiek om een pen met Frixion inkt. Gebruik je een andere pen, dan zal het zo maar kunnen dat je de pagina’s niet meer schoon krijgt. Het is zonde, gezien je toch wel een aanzienlijk bedrag voor het notitieboek neerlegt. Dat is ook meteen het grootste nadeel aan dit notitieboek. Niet dat je een speciale pen nodig hebt, maar wel dat het zo ontzettend duur is. Bij een winkel als de Action koop je een notitieboek van papier met 100 velletjes voor nog geen twee euro. De rekensom is snel gemaakt en voor dit geld kan je dus ontzettend veel papier aanschaffen.

Waarom zou je het dan nog kopen? Goede vraag. Het is en blijft een ontzettend mooi notitieboek wat je de mogelijkheid geeft alles vanaf papier in je cloud op te slaan. Wist je bijvoorbeeld dat dingen die je opschrijft, je veel sneller onthoudt dan dingen die je typt? Je hebt de voordelen van het schrijven en het voordeel van de digitale wereld. In het specifiek is dit notitieboek er eentje die vaak is aangeschaft. Dit maakt dat de ontwikkelaars bijvoorbeeld de app steeds gebruikersvriendelijk kunnen maken.

#5 Greenstory – GreenBook Uitwisbaar Notitieboek

Prijs: 23,95

+ gemiddelde prijs voor een goed notitieboek
+ ontzettend veel opties voor uitbreiding/ personalisering
– uitwissen gaat niet heel soepel

Als het merk van een notitieboek ‘Greenstory’, ofwel ‘groen verhaal’ heet, dan raken we wel erg nieuwsgierig naar het verhaal zelf. Nou, het blijkt onder andere dat het maken van het notitieboek veel minder vervuilend is dan de klassieke notitieboeken. Verder is de zending plasticvrij en is het boekje uitbreidbaar, zijn de pennen hervulbaar en is alles recyclebaar.

In principe wordt de Greenstory – GreenBook Uitwisbaar Notitieboek geleverd met 10 gelinieerde pagina’s en 10 blanco pagina’s. Maar, het notitieboek kan je uitbreiden of aanpassen naar eigen smaak met ongelooflijk veel verschillende pagina’s. Denk aan het klassieke to do lijstje, maar ook aan een habit tracker of een nutrition planner. Je zou zelfs op de site van Greenstory een speciale (vegan) hoes kunnen bestellen of de kleuren van je ringen aanpassen. Of het assortiment daarmee ophoudt? Nee hoor, want wat dacht je van een pennenset, uitwisdoekjes, sprays, hele planners en een whiteboard. Je kan ontzettend veel en dat maakt het fantastisch. Voor het bedrag wat hier staat beschreven heb je dus de absoluut meest simpele versie.

Het lijkt een nagenoeg perfecte notitieboek, maar dat is het niet. Althans, de ervaringen over het gebruik verschillen. Zo wordt er soms wat geklaagd over de manier van uitwissen. In vergelijking met andere notitieboeken gaat dit toch wel erg lastig. Daarnaast is het niet altijd even handig dat de pennen/ stiften alleen online te koop zijn. Mocht er eentje het niet meer doen en heb je morgen een belangrijke afspraak, dan ben je al ‘te laat’. Verder blijkt het dat het niet altijd fijn is dat de pagina’s zo makkelijk te vervangen zijn. Dat betekent namelijk ook dat er een kans bestaat dat ze zomaar loslaten. In ieder geval blijft een uitwisbaar notitieboek wat anders dan het klassieke notitieboek zoals deze al jaren bestaat. Er bestaat een aanzienlijke kans dat een product nog in ontwikkeling. Over alles is wat wel te zeggen en dat betekent niet dat het product slecht is. Dit notitieboek staat namelijk niet voor niet in de beste vijf.

Conclusie

Aan, bijna, het einde van dit artikel kunnen we concluderen dat er een aantal prachtige uitwisbare notitieboeken op de markt is. Ze variëren in grootte, in type pagina’s, in gebruik van pen, in mate van uitwisbaarheid en natuurlijk in prijs. Met de tips die zijn gegeven en de uitgebreide beschrijvingen van alle notitieboeken, weten we zeker dat je de goede keuze zal maken.

Een uitwisbaar notitieboek koop je met een hart voor de natuur, voor schrijven en, niet te vergeten, voor het gemak. Er bestaan inmiddels zó veel notitieboeken op de markt, dat je natuurlijk wil weten wat het beste is. Het antwoord op die vraag is ongetwijfeld een keuze uit deze beste vijf.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een uitwisbaar notitieboek?

Een uitwisbaar notitieboek heeft speciale pagina’s, die gemaakt zijn van een glad materiaal, zoals polyester of kunststof. Je kunt erop schrijven met een uitwisbare pen of marker. Om de inhoud te wissen, gebruik je een vochtige doek, een speciale wisser of de achterkant van de pen om de inkt te verwijderen. Hierdoor kun je de pagina’s hergebruiken en keer op keer opnieuw beschrijven. It’s as simple as that.

Ik wil graag alle informatie van de pagina’s bewaren, kan dat?

Veel van de merken die een uitwisbaar notitieboek aanbieden, hebben een app. Met deze app scan je de pagina’s met een druk op de knop in. Het gevolg? Je hebt al je geschreven pagina’s op één plek en het staat ook nog eens online. Hierna kan je de pagina’s uitwissen en weer opnieuw beginnen met schrijven.

Zijn uitwisbare notitieboeken milieuvriendelijk?

Uitwisbare notitieboeken zijn geregeld milieuvriendelijker dan traditionele notitieboeken, omdat ze herbruikbaar zijn en papierbesparing bevorderen. Door herhaaldelijk gebruik van de pagina’s, wordt in ieder geval de behoefte aan nieuw papier verminderd. Wel is het zo dat er vaak een soort plastic wordt gebruikt. Aan de andere kant worden door de bedrijven verschillende milieuorganisaties gesteund. Wil je het echt weten, informeer dan bij de producent.

Zijn de pagina’s van een uitwisbaar notitieboek bestand tegen vlekken of vervaging?

De pagina’s van een uitwisbaar notitieboek zijn over het algemeen bestand tegen vlekken en vervaging. Ze zijn gemaakt van een glad materiaal dat de inkt goed vasthoudt en voorkomt dat deze vervaagt. Zorg er echter wel voor dat de inkt goed is opgedroogd voordat je de pagina’s aanraakt om vlekken te voorkomen. Houd er eveneens rekening mee dat uitwisbaar niet hetzelfde is als ‘oneindig opnieuw gebruiken’. Op een gegeven moment zal je merken dat het uitwissen niet meer werkt en de pagina’s gaan vlekken of iets dergelijks.

0 Shares
Ook interessant