Beste hoestdrank (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde hoestdrank – onze nummer 1 van 2023

Wij zijn opzoek gegaan naar de beste hoestdrank van dit moment. Bronchostop hoestdrank MAX 8-in-1 is een hoestdrank die geschikt is voor iedere hoest. Het zorgt voor snelle verlichting aan de keel en is bedoeld om verkoudheid en een kriebel in de keel te voorkomen. Deze hoestdrank lichten we verder toe verder op in dit artikel.  

Introductie

In de herfst en de winter begint het vaak met gezelligheid. Lekker door de gevallen bladeren lopen. Of in de winter van een sneeuwhelling afgeleiden. Tot je een paar dagen later wakker wordt met een lichte kriebel in je keel die tegelijk komt met je snotneus. Vanaf nu zal het waarschijnlijk van kwaad tot erger gaan en voor je het weer loop je de hele dag te proesten. Vroeger namen we honing met thee, maar tegenwoordig hebben we hier hoestdrank voor. Zo kan de juiste hoestdrank ervoor zorgen dat je keel wordt gesmeerd en de hoest binnen enkele dagen is opgelost. 

Bij een hoestdrank moet je altijd goed op de ingrediënten letten. Zo kan het zijn dat een hoestdrank niet effectief genoeg is. Maar ook kan het zijn dat je bepaalde hoestdranken interacties met andere medicijnen kunnen verstoren. Daarom hebben wij dit artikel gemaakt. Om jou de juiste keuze in hoestdrank te laten maken en om de meest gestelde vragen over hoestdranken te beantwoorden. 

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede hoestdrank

Welk soort hoest 

Als eerste is het goed om te weten wat voor hoest je hebt. Heb je last van een droge hoest, of juist een vastzittende hoest. Hoestdranken zijn er in allerlei soorten en maten. Dus is er ook een hoestdrank die aansluit bij jou soort hoest. Goed om dus op te letten voordat je een hoestdrank aanschaft. 

Voor welke leeftijd

Niet iedere hoestdrank is gemaakt voor alle leeftijden. Dit heeft vaak te maken met de concentratie van bepaalde ingrediënten. Zo moeten kinderen en 65+’ers vaak een ander soort hoestdrank hebben dan volwassenen. Let hier goed om voordat je een hoestdrank in de supermarkt of online aanschaft. 

Ingrediënten 

We kijken steeds minder op de achterzijde van een product. Maar bij hoestdranken is dit erg goed om te doen. Zo zitten er in veel hoestdranken bijvoorbeeld suikers. Deze suikers zijn niet goed voor iedereen. Heb jij bijvoorbeeld diabetes kunnen ze zelfs schadelijk zijn. Maar ook bepaalde allergische reacties kunnen er ontstaan door het nemen van een simpele hoestdrank. Bekijk dus altijd de achterkant voordat je hoestdrank koopt. 

Dosering 

Hoe hoog is de advies dosering van de hoestdrank. Hoe hoger de advies dosering hoe slechter vaak het product is dat je wil gaan aanschaffen. Want je hebt er meer van nodig. Uiteindelijk kan je dit zelfs goed merken in de portemonnee wanneer je meer en meer moet aanschaffen om maar voldoende binnen te krijgen.  

Merk keuze 

De keuze voor een bepaald merk is erg belangrijk. Zo kan het zijn dat je het merk misschien niet kent, maar het toch een goed product is. Lees je altijd goed in van tevoren. Ook belangrijk is het om te kijken of het desbetreffende merk wordt goedgekeurd door gezondheidsinstanties. Hiermee verminder je de kans op risico’s wanneer je hoestdrank inneemt. 

5 beste producten

#1 Bronchostop MAX 8-in-1 hoestdrank 

De storm in de keel begint vaak wanneer de koude dagen weer voor de deur staan. Dan begint het met een kleine kriebel tot je uiteindelijk zit te hoesten en bijna niet meer uit je woorden kan komen. Dan begint het toch echt tijd te worden om die hoest aan te pakken. Nadat je het geconstateerd om wat voor soort hoest het gaat is het tijd om hem effectief aan te pakken. Bronchostop MAX 8-in-1 hoestdrank is de aangewezen hoestdrank om dit te doen. Deze zorgt namelijk voor effectieve verlichting al binnen enkele minuten. 

De hoestdrank bestaat uit een 8-in-1 formule. Deze formule is ontworpen om jouw hoest te stoppen. Welke hoest je ook maar hebt. Heb je bijvoorbeeld last van droge hoest of heb je gewoon keelpijn, dan gaat Bronchostop je helpen. Maar ook is hij geschikt voor heesheid, vastzittende hoest en wanneer je moeite hebt met slikken. 

Het fijne aan deze formule in vergelijking met veel andere hoestdranken is dat hij geen suikers bevat. Daardoor heb je alle vrijheid om het te nemen ook wanneer je bijvoorbeeld een diabetespatiënt bent. Want het zou toch vervelend zijn wanneer je achter komt dat je de hoestdrank beter niet tot je kan nemen als je ineens flauw wordt ervan. Daarnaast bevat hij ook geen alcohol. Er zijn hoestdranken die dit wel bevatten, al was dit vroeger erger dan vandaag de dag. 

Het is altijd goed om even achter op het flesje te kijken voordat je de hoestdrank gaat drinken. Zo zit er in deze hoestdrank een combinatie van verschillende ingrediënten die effectief werken. Heemstwortelextract is hiervan de grootste. Deze heemswortel zorgt voor verlichting in de keel en gaat ook nog eens het gevecht met bacteriën aan. De aanbevolen hoeveelheid voor een volwassen mens is 3x per dag. Je kan zo tot wel 2/3 weken doen met een flesje Bronchostop. Wij raden dit product aan, omdat het niet gemaakt is voor maar één soort hoest. 

#2 Natterman 2-in-1 hoestdrank 

Natterman is een merk dat is ontwikkeld en ontworpen in Duitsland. Hier is het één van de grootste merken en daarom is het ook erg aan te raden in Nederland. Ze hebben veel verschillende soorten hoestdranken bij Natterman. Maar de Natterman 2-in-1 hoestdrank is degene die wij aanraden. Dit heeft met de goede werking te maken. Zo werkt het direct na gebruik, dus heb je een slok genomen? Dan moet je gelijk een verlichtende werking merken. Daarnaast is het gemaakt voor de twee meest voorkomende soorten hoest: droge hoest en keelpijn. 

Bij keelpijn zal je merken dat dit kan komen door bacteriën. Deze bacteriën moet je wel tegengaan met een goede hoestdrank. Wanneer je deze gewoon hun werk laat doen zal je er langere tijd last van hebben dan je misschien zou willen. Droge hoest heeft vaak tot gevolg dat je minder goed kan slikken. Deze gaat op den duur erg veel pijn doen aan de keel, je wil deze dan tijdig bestrijden met hoestdrank. 

Je bent waarschijnlijk ook benieuwd naar de ingrediënten. Het hoofdingrediënt van deze hoestdrank is: Polysac-Active. Dit is een ingrediënt dat helpt bij verlichting van droge hoest. Het is gebaseerd op een honing extract. Deze zorgt dat de filmlaag in je keel wordt hersteld. Ook zorgt hij voor een klein laagje waardoor je een verzachtend gevoel zal ervaren. De slijmvliezen worden beschermd tegen meer bacteriën. Het is niet aan te raden om met een hoestdrank op te roken. Hierdoor kan de hoest verder verergeren. 

Bij Natterman noemen ze zich de experts in hoest. Zo hebben ze veel verschillende middelen en verschillende hoestdranken. Er wordt bij de 2-in-1 hoestdrank aangeraden om 2-4 ml per dag in te nemen. Daarnaast is goed schudden voor gebruik ook erg handig. Deze hoestdrank is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Al is het natuurlijk goed om te kijken naar de dosering bij kinderen. Deze moet wel minder zijn dan bij jou als volwassene. Bestel jij deze hoestdrank online, dan kan je de bijsluiter bekijken voordat je de hoestdrank aanschaft. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste hoestdrank voor jou in huis haalt. 

#3 Bisolvon Hoestdrank 

Nummer drie in de lijst is een erg bekende hoestdrank. Zo wordt Bisolvon Hoestdrank al jarenlang gebruikt in Nederland. Deze hoestdrank is gemaakt voor kinderen vanaf 10 jaar. Aan kinderen hieronder kan je deze hoestdrank beter niet geven in verband met een aantal werkzame stoffen. Hier kunnen jonge kinderen wellicht heviger op reageren. Voor het gebruiken van hoestdrank is het altijd slim om de bijsluiter te lezen. 

Deze hoestdrank is speciaal gemaakt voor vastzittend slijm. Hij werkt dan ook het beste wanneer je last hebt van vastzittend slijm en hierdoor veel moet hoesten. Dit zijn vaak hardnekkige hoesten waardoor je soms nauwelijks kan praten. Hou er rekening mee dat wanneer je last hebt van een ander soort hoest je andere hoestdrank nodig hebt. Deze Bisolvon richt zich met name op het afbreken van slijm in de keel. 

De hoestdrank van Bisolvon bevat geen toegevoegde suikers. Hierdoor is hij geschikt voor mensen met diabetes. Dit is iets dat zeker niet alle hoestdranken hebben, dus dat is een groot pluspunt in vergelijking met andere hoestdranken op de markt. De prijs voor deze hoestdrank is gemiddeld. Zo zijn er goedkopere hoestdranken, maar zeker ook vele duurdere hoestdranken op de markt. Je krijgt bij de verpakking een gratis maatbeker zodat je goede doseringen kan afmeten.  

Het wordt bij deze hoestdrank niet geadviseerd om het door de gootsteen te spoelen of bij het vuilnis. Dit heeft te maken met stoffen die erin zitten deze kunnen zorgen voor waterverontreiniging. Het is daarom altijd goed om het etiket te raadplegen en vervolgens mij je gemeente te kijken wat je ermee kan doen. Er zijn aparte bakken die je kan inleveren met restanten van medicijnen. Denk hier goed over na voordat je ze zomaar in de prullenbak gooit. 

#4 Daro alle hoest hoestdrank 

Nu zijn we aangekomen bij Daro hoestdrank. Deze hoestdrank wordt gezien als één die iedereen in huis zou moeten hebben. Dit is vooral omdat ze pretenderen dat hij werkt tegen alle verschillende hoesten. Zo heet hij dan ook: Daro alle hoest hoestdrank. Hij zou werken tegen vastzittende hoest, productieve hoest, droge hoest, prikkelhoest en keelpijn. Net als de meeste hoestdranken smaakt ook deze hoestdrank naar anijs en drop. Dit is om ervoor te zorgen dat je geen vieze smaak in je mond krijgt. Maar er zijn tegenwoordig ook hoestdranken met andere smaakjes, in de meeste gevallen zijn dit fruitsmaken. Soms komen ze zelfs met vitamines en mineralen. 

De hoestdrank zorgt ervoor dat er een klein filmlaagje in de keel komt. Hierdoor verdwijnt de hoest als sneeuw voor de zon. De snelle verlichting is een reden om te kiezen voor deze hoestdrank. Je neemt het in en vervolgens merk je gelijk grote verschillen met die kriebelende keel die je een paar seconden ervoor nog had. Daarnaast vermindert het de hoest hevig. Want taai slijm dat vastzit in de keel wordt effectief opgelost. Productieve en vastzittende hoest verdwijnt hiermee waardoor je weer vrij kan praten en ademen. 

Hou jij erg van zingen? Dan kan hoest ontzettend vervelend zijn. Water gorgelen helpt erg tegen hoesten, maar dit in combinatie met een klein beetje hoestdrank werkt nog veel beter. Zo verzacht je de keel en de luchtwegen volledig. Bij Daro hebben ze nog veel meer verschillende hoestdranken. Zo heb je de droge hoest siroop. Deze is speciaal ontwikkeld voor droge hoest. Maar je hebt ook de Thijm siroop. Dit is de eerste hoestdrank die ze bij Daro hebben ontwikkeld. Inmiddels wordt de Daro alle hoest hoestdrank het meest verkocht van allemaal. Het is een betaalbare hoestdrank met een goede inhoud. 

#5 Nin Jiom Pei Pa Koa Hoestdrank

We hebben nu een hoestdrank die je misschien nog nooit hebt gezien in Nederland. Wij hebben een aantal traditionele merken die je hierboven allemaal kan zien. Maar wij hebben een merk gevonden die erg in opkomst is tegen hoest. Dit is een traditioneel Chinese hoestdrank. Zo wordt Nin Jiom Pei Pa Koa Hoestdrankveel gebruikt in Aziatische landen. Je mag het zelfs een begrip noemen. Door een traditioneel en klassiek recept uit de Chinese oudheid kom jij effectief van je hoest af zonder gekke oefeningen of erg veel te hoeven drinken. Het is gebaseerd op een thee extract en kruidenmelange waar wij je graag mee over willen vertellen. 

In Aziatische landen drinken ze erg graag thee. Wij houden ook van thee, maar niet zoals ze in Azië van thee houden. Waar koffie meer een begrip is in Nederland, is thee de manier om je bezoek te ontvangen in Azië. Dit komt mede doordat gezondheidszorg gedeeltelijk afhankelijk is van thee en kruiden. Vroeger maakten ze kruidenmelanges die voor genezing van vele verschillende ziekten konden zorgen. Zo ook voor hoest. Deze hoestdrank is gebaseerd op een traditioneel recept. Een kruidenreceptuur met onder andere een Japanse vrucht en bijenhoning. Loquat is de vrucht die voor een verzachtende werking kan zorgen. 

In totaal bevat deze hoestdrank 15 verschillende kruiden die allemaal hun eigen werking hebben. Alle kruiden staan helder beschreven en daarmee is het gelijk bekend wat er in de hoestdrank zit. Verder vind je ook geen gekke toevoegingen en is het een compleet plantaardig recept. Iets dat je in Nederland nog maar weinig ziet. De marketing van dit product is echter niet zo goed als de marketing van veel andere hoestdranken op de markt. Hierdoor is dit product nog lang niet zo bekend. Maar wij verwachten dat de komende jaren je steeds vaker deze hoestdrank voorbij zal zien komen. Probeer hem eens uit willen wij vooral zeggen, het werkt als een tierelier. 

Conclusie

De meeste hoestdranken lijken erg veel op elkaar ook qua ingrediënten. Toch zien we een duidelijk verschil in de hoestdranken. Het grootste verschil zit hem in het effect. Zo kan het zijn dat een hoestdrank voor meerdere verschillende hoesten is gemaakt. Bijvoorbeeld voor actieve, droge en vastzittende hoest. Dan sla je gelijk een paar vliegen in één klap. 

De prijzen komen erg overeen tussen de verschillende hoestdranken. Wel geeft het ene hoestdranken merk een andere dosering aan dan de ander. Dit betekent dat het kan zijn dat je flesje sneller leeg is bij merk A dan bij merk B. 

 

Veelgestelde vragen 

Bestaat er hoestdrank op recept?

Jazeker, er zijn verschillende hoestdranken die je alleen bij de apotheek op recept kan halen. Hiervoor moet je een doktersrecept krijgen voordat je deze sterkere hoestdranken kan afhalen. Maar er zijn genoeg hoestdranken die je gewoon zonder recept kan halen. Deze kan je bij een drogist of online gewoon aanschaffen. Wel is het slim om altijd de bijsluiter te lezen voor gebruik. 

Waarom hoestdrank goed werkt tegen hoesten?

De laatste jaren zijn er steeds meer merken die hoestdrank op de markt brengen. Je kan natuurlijk theedrinken met munt en honing, of dropjes weg sabbelen. Maar hoestdrank werkt vele malen effectiever dan deze verschillende methodes. Dit komt doordat er bij hoestdrank gelet wordt op verschillende ingrediënten. Al deze ingrediënten hebben allemaal hun eigen werkzame stoffen. Gecombineerd is het dus de juiste hoeveelheid die je nodig hebt om snel van je hoest af te komen. 

Moet ik een arts raadplegen voor mij hoest?

Je vraagt je misschien af vanaf wanneer je een arts moet raadplegen voor je hoest. Wanneer je met hoestdrank langer dan een paar weken blijft hoesten is het goed om een arts raad te plegen. Het kan zijn dat je namelijk bronchitis, of andere keel- en/of longproblemen hebt. Krijg je ineens acute aanvallen met opgehoest bloed en slijm, ga dan gelijk naar een dokter. 

Hoestdrank en medicatie, mag dit? 

Vele hoestdranken kunnen gewoon samengaan met medicijnen. Wil je hier meer over weten is het slim om de bijsluiter te raadplegen. Hier staat helder beschreven welke medicijnen je wel kan gebruiken in combinatie met hoestdranken. 

Welke bijwerkingen hebben een hoestdrank?

Er zijn een aantal bijwerkingen die kunnen optreden wanneer je hoestdrank neemt. Dit zijn bijvoorbeeld slapeloosheid, duizeligheid en misselijkheid. Ook kunnen er allergische reacties opspelen bij gebruik van hoestdranken. 

 
Mag ik afwijken van aanbevolen dosering hoestdrank? 

Wanneer er wordt beschreven wat de dosering is mag je hier natuurlijk altijd vanaf wijken. Wel is het goed om te kijken wat de gevolgen zijn van een overschrijding van de hoestdrank. Gewicht, leeftijd en levensstijl spelen zeker mee bij de dosering die je inneemt. 

0 Shares
Ook interessant