Beste Bureaustoelmat (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Bureaustoelmat – onze nummer 1 van 2023

De SWILIX ® Vloerbeschermer – Bureaustoelmat PVC is de bureaustoelmat van je dromen. Groot genoeg, van degelijke kwaliteit en voor een prima prijs. Krassen en andere beschadigingen zijn verleden tijd. PVC is een materiaal dat lang mee gaat en geen gebruikerssporen zal achterlaten.

Introductie

Een bekraste vloer is heel erg zonde. Heel erg zonde, omdat het gewoon voorkomen had kunnen worden. Rollen op je bureaustoel met wieltjes mag wel, maar alleen als je zeker weet dat het geen krassen op je nieuwe vloer oplevert. Een mooie oplossing tegen het krassen, is het aanschaffen van een bureaustoelmat, ook wel een vloerbeschermer genoemd.

Echter is het aanbod van dergelijke matten ontzettend groot. Van verschillen in formaat tot materiaal, de lijst lijkt eindeloos te zijn. Hoe maak je dan eigenlijk de juiste keuze? Nou, dat hebben we al voor je gedaan. Althans, we hebben de vijf beste bureaustoelmatten geselecteerd. Aan de hand van de kooptips die volgen, wordt je keuze nog eens wat makkelijker gemaakt. Dus lees, laat je inspireren en voorkom dat je mooie PVC vloer structuren krijgt, die er van oorsprong niet in horen. Binnenkort loop jij een postbezorger met een fantastisch pakket tegemoet.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Bureaustoelmat

Voor je begint aan de prachtige lijst met de beste bureaustoelmatten, wijzen we je nog graag op de kooptips. Aan de hand van deze kooptips, kan jij je wens aanscherpen en bijstellen.

 1. Formaat
  Denk je dat je eigenlijk gewoon op één plek blijft zitten of ben je veel aan het rondgaan naar bijvoorbeeld collega’s en dergelijken? De meeste matten zullen uitkomen op een grootte van ongeveer een meter bij iets meer dan een meter (90 x 120 cm). Houd er rekening mee dat hoe groter de mat is, hoe hoger het uiteindelijke bedrag zal zijn.
 2. Transparantie
  Hoewel de meeste bureaustoelmatten als transparant worden aangeschreven, is dat eigenlijk niet altijd het geval. Althans, je moet niet verwachten dat je er doorheen kijkt zoals je dat bij glas kan doen. Hecht je veel waarde aan het ‘uiterlijk’ van de mat, dan kan je bijvoorbeeld in de recensies lezen hoe het er nu écht voorstaat.
 3. Geur
  Klinkt gek, maar zeker niet onbelangrijk. Van een aantal matten komt, in ieder geval voor de eerste tijd, een indringende plastic-achtige lucht af. Andere matten zijn sowieso geurloos of zelfs non-allergeen. Natuurlijk is het geen beslissende factor, maar het kan best zo zijn dat je hierdoor toch een laatste keuze tussen mat A of B kan maken.
 4. Prijs
  De verschillen in prijzen van bureaustoelmatten kunnen nog weleens variëren. Niet erg, wel iets om op te letten. Soms ligt dat aan verschillen in materiaal of grootte, andere keren betaal je ook wel iets voor de merknaam. Bepaal voorafgaand aan je aankoop hoe groot je budget is en laat je daar niet vanaf wijken.
 5. Anti-slipwerking
  Natuurlijk zou het vervelend zijn dat jijzelf dan wel de hele mat steeds verschuift. Let op de anti-slipwerking en bekijk ervaringen van anderen, om te weten hoe de mat werkt op verschillende ondergronden.

5 Beste Producten

#1 SWILIX ® Vloerbeschermer – Bureaustoelmat PVC 

Prijs: €22,95

+ uitstekende prijs/ kwaliteitvehouding
+ sterk materiaal
– glijdt op laminaatvloeren

Er zijn van die personen die nog weleens de indelingen van ruimtes willen veranderen. Zo zit iemand bijvoorbeeld in de winter graag het liefst bij het raam en zal hij in de zomer liever willen vermijden. Het is dan zonde dat je aan de vloer precies kan zien waar de rollende bureaustoel (en andere meubels) heeft gestaan. De oorzaak? Allerlei krassen die de mooie houten/ stenen muur hebben beschadigt. Gelukkig is dat probleem met een ruime twintig euro op te lossen.

Voor deze ruim twintig euro ontvang je de SWILIX ® Vloerbeschermer – Bureaustoelmat PVC  met de afmetingen van 90 x 120 cm. Deze is transparant en valt dus niet heel goed op. Je zal merken dat het rollen nog even vloeiend gaat. Het belangrijkste is natuurlijk dat de vloer op deze manier beschermd blijft. Niet alleen tegen krassen, maar ook tegen andere veroorzakers van schade. Denk aan omgevallen koffie dat langzaam in de vloer trekt of simpelweg wat water. Je kan met een dweil of zoiets als een vaatdoekje de mat binnen een paar minuten weer terugbrengen naar zijn originele staat. De mat is namelijk gemaakt van PVC, dat een van de bekendste kunststoffen betreft.

Je zal wellicht wat moeite hebben met het uitpakken van de bureaustoelmat. Althans, geduld is een betere omschrijving. Krijg je de mat aangeleverd, dan zal je merken dat het pakket er wellicht wat anders uit ziet dan verwacht. De mat is namelijk opgerold, om zo te besparen op verpakkingsmateriaal en andere kosten. Je moet wachten tot de mat op kamertemperatuur is, voordat je hem uitrolt. Doe je dat niet, dan bestaat er kans op beschadiging. De mat zal overigens wel meteen plat worden. Echter is niet iedereen erg enthousiast over de mat. Zo zou hij nog wel makkelijk glijden op laminaatvloeren en is de geur niet erg draagbaar (voor de eerste tijd).

#2 Luxergoods Bureaustoelmat PVC – 90x120cm

Prijs: €26,99

+ voor harde vloeren én vloerbedekking
+1,5 mm dik met antislipfunctie
– plastic geur bij levering

Zelf kan je natuurlijk fantastisch omgaan met je bureaustoel. Het is alleen dat kleine meisje van vier jaar oud dat geregeld door het huis heen rent. Haar favoriete activiteit? Dingen die niet mogen. Zo ook het ingaan van de werkkamer, waar van allerlei vertrouwelijke papieren liggen. Toch is dat absoluut niet haar favoriete item in de kamer. Dat is namelijk de bureaustoel, waar ze zo leuk rondjes op kan draaien. Je sprintje is niet hard genoeg geweest, want op het moment dat je binnenkomt hoor en zie je het gebeuren: ‘kgggggh, krassen’.

Met een bureaustoelmat had je het probleem kunnen voorkomen. Want, heel eerlijk, betoverd door het enthousiasme van een vierjarige, was boos worden niet echt een optie. In ieder geval wordt het de mat het rondjes draaien een stuk moeilijker. De mat, gemaakt van PVC heeft namelijk een antislipfunctie. Dat betekent niet dat de mat vastgeplakt zit aan de vloer, maar wel dat de stoel stevig blijft staan en niet ineens wegrolt. De 1,5 mm dikke mat is waar je al die tijd naar opzoek bent geweest. Welke vloer je overigens hebt, maakt niet uit. De mat is geschikt voor harde vloeren, maar ook vloerbedekking. Een mat voor op vloerbedekking schaf je juist aan vanwege het vergroten van je wendbaarheid. Daarnaast kan je weer zoals gewend op je kantoor eten, omdat het nu toch niet uitmaakt of er iets op de grond valt (mits het de vloerbedekking niet zal raken, natuurlijk). Een perfecte toevoeging op je thuiswerkplek.

De Luxergoods Bureaustoelmat PVC – 90x120cm is er voor eenieder die zoekt naar een goedkope manier om zijn vloer te beschermen. Hoewel er op de verpakking staat dat je wel 24 tot 72 uur moet wachten tot de mat helemaal is uitgestrekt, zeggen velen dat dit na een aanzienlijk kortere tijd al gebeurt. Wel zal je even moeten wachten tot de plastic geur wegtrekt. Het lijkt ons niet heel fijn, als je een hele werkdag in die lucht moet zitten.

#3 Vloerbeschermer / Bureaustoelmat PVC

Prijs: €46,50

+ groter formaat voor meer bewegingsruimte
+ ruwe kant voor veel stabiliteit
– indringende plastic geur

In principe lijken ontzettend veel bureaustoelmatten op elkaar. Het is aan de merken om zich te onderscheiden van anderen. Nu denk je dit wellicht al door de afwijkende prijs, die je hier een aantal regels boven ziet. En toch, toch is dat niet helemaal waarin deze bureaustoelmat zonder merk zich in onderscheid. Die prijs is namelijk tot stand gekomen door het formaat. De afmetingen van deze Vloerbeschermer/ Bureaustoelmat PVC komen neer op 120 x 150 cm. Het maakt dat je net wat meer kan bewegen op de stoel. Dat is handig als je bijvoorbeeld op kantoor veel met collega’s moet overleggen. Je schuift makkelijker naar elkaar toe. Want ja, inderdaad, een bureaustoelmat hoeft niet alleen voor thuis te zijn.

Dat je zo makkelijk over de bureaustoelmat schuift, komt onder andere door het materiaal: PVC. De hardheid van het materiaal maakt dat het rollen eigenlijk niet heel anders aanvoelt dan normaal. Tenminste, als je de bureaustoelmat goed neerlegt. Het is namelijk zaak dat de ruwe kant omhoog wordt gelegd en de gladde kant tegen de vloer komt. Zo beschadigt de vloer niet en zit jij stevig in je schoe… uhm… stoel. Helaas staat dit niet heel duidelijk beschreven in de gebruiksaanwijzing die wordt geleverd bij de levering van de mat. Echter zijn er ook weer mensen die wel een duidelijke aanwijzing daarvoor kregen. Iets waar iedereen het wél over eens is, is de geur van de mat. Deze indringende, plastic geur, blijft geregeld nog een week hangen in de ruimte waar de mat is neergelegd. Vervelend voor jou, maar ook zeker vervelend voor iedereen die er nog meer te maken mee heeft/ krijgt.

Al met al is het een prima mat voor een prima prijs. Of je echt de grote variant nodig hebt, kan je zelf bepalen. De kleinere versie, 90 x 120 cm, kost slechts €24,95, helemaal niet duur dus. De mat komt, for your information, bij meerdere testen als nummer één uit de test: wellicht doet dat je overtuigen deze aan te schaffen.

#4 Rillstab stoelmat PC voor harde vloeren (80x120cm)

Prijs: €44,95

+ geurloos en non-allergeen
+ dikker dan de gemiddelde bureaustoelmat (zo’n 3 mm ipv 1 à 2 mm)
– aan de duurdere kant

Gezien deze mat niet een groter formaat heeft, maar wel redelijk aan de prijs is, kunnen we met zekerheid stellen dat deze bureaustoelmat redelijk duur is. Althans, ‘duur’ is een relatief begrip. Daarentegen kunnen we beter de overtreffende trap van het woord, ‘duurder’ gebruiken. Of je dit te veel geld vindt, mag je lekker zelf bepalen.

Op die noot zetten we de beschrijving van de Rillstab stoelmat PC voor harde vloeren (80x120cm) voort. Want waarom is deze bureaustoelmat eigenlijk zoveel duurder? Nou, als het aan Rillstab ligt, heeft het een aantal mooie eigenschappen. Zo is het non-allergeen en geurloos. Verder is het duurzaam geproduceerd en in dit geval houdt dat in dat het lang mee zou moeten gaan. Dat komt onder andere doordat de mat ook wat dikker (3mm) is dan de gemiddelde mat. Je zal merken dat de slijtage die plaatsvindt, geen tot weinig invloed heeft op de kwaliteit van je eigen rollen. Verder is de mat transparant en valt het weg in menig interieur. Je zal alleen even je wenkbrauwen moeten optrekken als je zelf een zwarte vloer hebt. Het kan in dat geval goed zijn dat je de bureaustoelmat ontzettend goed ziet liggen.

Wat óók fijn is, is dat de bureaustoelmat van Rillstab meteen plat ligt. Je kan daardoor meteen je werkdag voortzetten, mocht je de mat midden op je thuiswerkdag ontvangen. Een enkel nadeel aan deze mat is dat er door een enkeling wordt geklaagd dat de mat te zacht is. De wieltjes drukken erin, waardoor rollen moeizaam verloopt. Echter weet je niet hoe zwaar deze persoon is en wat de kwaliteit van die bureaustoel is.Het beste is daarom om dat soort recensies met een korreltje zout te nemen, al zijn recensies vaak ook erg behulpzaam. Wij Nederlanders, met onze vaak, ietwat ongezouten mening, vertellen maar al te graag wat ze ergens van vinden. Zijn de recensies overwegend positief, dan zal dit waarschijnlijk ook zo zijn.

#5 Tectake – Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm

Prijs: €49,95

+ gemaakt van PE in plaats van PVC
+ groot formaat
– ‘ontrollen’ duurt zeker wel een paar dagen

De enige in de lijst die niet is gemaakt van PVC. In dit geval gaat het om polyethyleen (PE), dat doorgaans als iets minder duurzaam wordt beschouwd. In principe komt het in dit geval redelijk op hetzelfde neer. Het voordeel van PE ten opzichte van PVC is dat het vaak wat lichter in gewicht is. Het nadeel van PE is dat het waarschijnlijk iets minder lang mee gaat.

In ieder geval heeft deze bureaustoelmat een mooi formaat. Met 150 x 120 cm als afmetingen geeft het voldoende ruimte om je rond te bewegen. Een mooi voordeel aan deze mat, is dat het geschikt is voor vloeren met vloerverwarming. Het kan dus niet ineens zijn dat je mat wegsmelt en dat je vloer nog steeds beschadigt raakt. In zijn totaliteit weegt de mat overigens een goede 3 kg. Het geeft, samen met de 1,8 mm aan dikte, niet het gevoel alsof het van ondermaatste kwaliteit is gemaakt.

Hoewel er wordt vermeld dat het gaat om een transparante bureaustoelmat, lijkt het eerder te gaan om een meer melk achtige substantie. Het maakt dat de mat relatief opvalt. En opvallen, dat deed de mat al, maar dat komt door de krulling die erin zit. Bij levering dien je de mat eerst in tegengestelde richting op te rollen en duurt het makkelijk dagen voordat deze plat is. Je hebt dan ook iets, maar het kost wel enig geduld en enige vaardigheid. Verder zijn de recensies over de mat erg verdeeld, maar nog steeds overwegend positief. Op een gegeven moment zal je in zoektocht naar een bureaustoelmat ergens concessies moeten doen. De ene mat is de ander niet en overal zijn voor- en nadelen aan te hangen. En wie dacht dat je een bureaustoel mat alleen voor kantoorwerk kan gebruiken, heeft het mis. Denk eens aan een aantal enthousiastelingen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Liever lijm op een mat van een paar tientjes, dan een kapotte vloer, niet toch?

Conclusie

Rollen, rollen en nog eens rollen. Dat is wat je kan doen wanneer je dan eindelijk die bureaustoelmat hebt aangeschaft. Je hoeft niet meer bang te zijn voor krassen of andere beschadigingen als je per ongeluk wat op de vloer morst. Een bureaustoelmat is doorgaans doorzichtig en is daarmee geschikt voor bijna elk interieur. Ze bieden een anti-slipwerking, maar zullen soms wel wat naar plastic/ kunststof ruiken. Ook het uitrollen vergt enig geduld, gezien ze eigenlijk altijd in een opgerolde staat worden geleverd. Heb je nog vragen over de bureaustoelmatten, lees dan even de veelgestelde vragen door. Wellicht vind je hier antwoorden. Zo niet, dan rest je nog een ding: het aanschaffen van een bureaustoelmat.

Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik een bureaustoelmat?

Het onderhoud van een bureaustoelmat is meestal eenvoudig. Veeg regelmatig de mat af met een vochtige doek of maak hem schoon volgens de instructies van de fabrikant. Zo blijft de mat in goede staat en behoudt hij zijn functionaliteit. Zwarte strepen van de wieltjes van een bureaustoel zijn wat moeilijker te verwijderen. Gebruik hier eventueel een wat agressiever schoonmaakmiddel voor. Let wel op dat je daarmee het materiaal van de bureaustoelmat niet beschadigt.

Is bureaustoelmat eigenlijk wel een woord?

Ja, in principe wel, maar het kan zo zijn dat je hetzelfde of zelfs meer vindt onder de zoekterm ‘vloerbeschermer’. In principe komt het op hetzelfde neer, maar krijg je bij de ene wat meer opties voorgeschoteld dan bij de ander.

Is mijn bureaustoelmat ook geschikt voor een vloer met vloerbedekking?

Soms wel, soms niet. Vaak vind je dit wel in de beschrijvingen van de bureastoelmat. Anders kan je bijvoorbeeld bedenken of een mat met een ruwe onderkant goed zou werken. Wat je altijd kan doen, is een specialist raadplegen of je eigen specialist spelen met de zoekterm ‘bureaustoelmat vloerbedekking’ in Google.

Is een bureaustoelmat enkel voor kantoor?

Sinds er een recentelijke pandemie heeft plaatsgevonden, is het voor veel mensen normaal geworden om thuis te werken. Logeerkamers werden omgetoverd tot werkkamers en er werden van allerlei meubels gefaciliteerd. Er kwamen bureaustoelen op plekken waar deze eigenlijk niet mochten staan. Een oplossing om de vloer te beschermen? Een bureaustoelmat. Natuurlijk kan je deze items ook thuis gebruiken en is het geen enkel probleem dat je deze voor thuis aanschaft. Op je kantoor zal je werkgever er wel eentje neerleggen, mocht dat nodig zijn.

0 Shares
Ook interessant