Zo stuur je je pakketjes veilig op!

0 Shares
0
0
0

Het verzenden en ontvangen van pakketjes is vandaag de dag een alledaagse bezigheid geworden voor veel mensen. We houden van bestellen en sturen onze oude kleding naar een nieuwe eigenaar. Het is hierbij erg belangrijk dat je pakketjes hun nieuwe bestemming zo veilig mogelijk bereiken. In dit artikel geven we je enkele tips over hoe je de veiligheid van je pakket kan garanderen.

Kies de juiste verpakking

De eerste stap is direct al de belangrijkste stap. Het kiezen van de verpakking is essentieel voor het veilig opsturen van je producten. Denk dus goed na wat voor bescherming je spullen nodig hebben. Kleren of kleine accessoires kun je vaak al opsturen in luchtkussen enveloppen, maar bij het versturen van een groter pakket kun je beter kiezen voor een stevige doos vol met opvullingsmateriaal. Het is aan te raden om nieuwe verpakkingen te gebruiken, omdat gerecyclede verpakkingen vaak wat zwakker zijn en makkelijker kunnen scheuren. 

Wees duidelijk

Zorg ervoor dat je een duidelijk label op je verpakking plakt waar in een leesbaar handschrift de informatie omtrent de geadresseerde op staat. Gebruik hiervoor een zwarte viltstift of maak het jezelf (en de postbode) makkelijker door een labelprinter te gebruiken. Vergeet niet om daarnaast ook je eigen adresgegevens toe te voegen voor het geval het pakket geretourneerd wordt. 

Kies de juiste verzendoptie

Niet alleen de verpakking is van groot belang, maar ook de verzendoptie is een belangrijke keuze die impact kan hebben op de veiligheid van je pakketje. Verstuur je een klein brievenbuspakje van Verzendverpakkingenshop? Deze kan simpelweg worden geleverd door de postbode. Voor grotere, waardevolle en breekbare items is het aan te raden om te kiezen voor aangetekende verzending. 

Volg het pakketje

Bewaar je verzendbewijs goed nadat je je pakketje hebt afgeleverd. Dit stelt je in staat om je pakketje online te volgen. In geval van eventuele problemen bij de verzending, ben je op deze manier de eerste die dit weet. Zo kun je in geval van vertraging gemakkelijk contact opnemen met de koerier zodat hij of zij je meer informatie kan bieden over de voortgang. 

Jaarlijks ontvangen en versturen we tal van pakketjes. Maak deze ervaring zo stressvrij mogelijk door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen als je een pakketje op de bus doet. Kies voor de juiste verpakking en verzendmethode, wees duidelijk met de informatie die op het pakket komt te staan en blijf op de hoogte van de locatie van je opgestuurde producten. Zo kun je de veiligheid van het pakket en daarmee het geluk van de ontvanger garanderen.

0 Shares
Ook interessant

Het EPC lampje resetten

EPC, ofwel de Electronic Power Control, klinkt inderdaad als iets waar je wellicht geen flauw benul van hebt.…