Zijn merkschoenen beter dan goedkope schoenen?

0 Shares
0
0
0

De eeuwige strijd en discussie: merkschoenen versus goedkope schoenen. Waarom kun je beter een merkschoen kopen dan een goedkope schoen? En is het de investering echt waard? We geven je drie redenen waarom je de goedkope, merkloze schoenen beter kan laten staan.

Merkschoenen zijn sterk en duurzaam

Merkschoenen zijn sterk. Ze ondersteunen je voet optimaal, en ze kunnen wel tegen een stootje. Logisch, want ze worden gemaakt van hoogwaardige materialen. Bovendien hebben (duurdere) merken een afdeling die zich continu bezighoudt met innovatie en het ontdekken van nieuwe technieken. Daar profiteer je van als je een merkschoen koopt.

Voor de grote fabrikanten wordt het milieu ook steeds belangrijker. Je kunt je het als groot bedrijf niet meer veroorloven om met een schoen aan te komen die minder dan een jaar meegaat, of die met veel CO2-uitstoot het levenslicht ziet. Ook op het gebied van duurzaamheid maak je dus stappen vooruit. Bij bijvoorbeeld AliExpress kun je zeer goedkope schoenen vinden, maar die raden we af. Gebruik een kortingscode voor AliExpress liever om andere leuke producten goedkoop te kopen, maar geen schoenen!

Merkschoenen voorkomen vieze geuren

Je hebt vast weleens gemerkt dat goedkope schoenen vieze geuren meebrengen. Dat komt doordat ze worden gemaakt van synthetische materialen. Daardoor kan de schoen niet ademen. Bacteriën, schimmels en slechte geurtjes blijven dan achter in de schoen. Koop je een kwaliteitsschoen, dan worden er hoogwaardige materialen gebruikt. Deze materialen zorgen ervoor dat vieze geurtjes geen kans krijgen.

Laten we eerlijk zijn: we schamen ons allemaal voor zweetvoeten. Kies daarom voor merkschoenen van hoge kwaliteit. Zo kom je af van dit soort ongemakken.

Uiteindelijk is een merkschoen goedkoper

Geloof het of niet, maar uiteindelijk is een merkschoen goedkoper dan een goedkope schoen. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is het niet. Schoenen van goede kwaliteit gaan jaren langer mee dan goedkope schoenen. Zeker als je je schoenen goed schoon houdt, hydrateert en beschermt. Het best kun je twee paar schoenen kopen, zodat je je schoenen ook kans kunt geven om te ademen. Zo verleng je de levensduur van je schoenen. Bovendien zijn merkschoenen tegenwoordig een stuk betaalbaarder geworden door kortingen. Zo kun je met een kortingscode voor Nike flink besparen.

Goedkoop blijkt uiteindelijk altijd duurkoop, als het om schoenen gaat. Zolen die je zo los loopt, pijn in je voeten en stinkende schoenen zijn ontzettend vervelend. Investeer liever wat meer in goede schoenen, daar heb je nog jaren plezier van.

0 Shares
Ook interessant