Deze 3 landen bieden meer verrassing dan je denkt

0 Shares
0
0
0

Kroatië en Griekenland zijn al jaren favoriete vakantielanden. Iedereen die er op vakantie gaat, doet zo ongeveer hetzelfde: bakken aan het strand en hooguit een stedentripje. Maar eigenlijk hebben deze twee landen veel meer in hun mars. Bij Albanië denk je dan weer niet aan een typisch vakantieland, maar toch heeft ook dit land zeker zo zijn verrassingen, die we je zeker willen verklappen.

Kroatië, meer dan zon en zee alleen

Kroatië is bijna een garantie op zon, zee en strand. Toch heeft het land veel meer te bieden dan alleen bakken op een strand in Split. Het land verkennen kun je eigenlijk het best doen per boot. Je kunt bijvoorbeeld via Tubber flottielje zeilen in Kroatië: dat houdt in dat je gaat zeilen met een grote groep mensen. Je vaart dan in een soort formatie van meerdere zeilboten een bepaalde route. Erg leuk om te doen met bijvoorbeeld vrienden, maar ook een ideale manier om op vakantie nieuwe mensen te leren kennen. Zo’n tochtje is geheel verzorgd: sommige aanbieders regelen alles – van het reserveren van de boten, tot het plannen van de tocht, en een etentje achteraf.

Griekenland verrast je elke dag weer

Bij Griekenland denken mensen al snel aan de eilanden Kos en Rhodos. Gelukkig is er nog veel meer te zien en te beleven in dit prachtige land. Ga je een zeilboot huren in Griekenland, dan kom je op plekken die je anders nooit zult ontdekken. De eilanden in Griekenland zijn adembenemend mooi, en zeker de moeite waard. Op het water kom je volledig tot ontspanning. Je kunt zelf zeilen, maar je kunt ook een schipper inhuren, die je de mooiste plekken laat zien.

Wil je een echt avontuur aangaan, neem dan eens de route van Athene naar Thessaloniki. Onderweg kom je dan de klassieke hoogtepunten als Olympia, Delphi en de Meteora Kloosters tegen, maar proef je ook de sfeer van kleinere dorpjes als Metsovo en Vergina. Ideaal om een keer met een groep te doen.

Albanië? Ja, Albanië!

Albanië garandeert veel zon, maar ook veel cultuur. Daarnaast kunnen ook natuurliefhebbers er hun hart ophalen. Het is de perfecte bestemming voor allerhande activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een bergwandeling in het noorden van het land. Of aan een wandeling door de ongerepte natuur van Albanië. Het land is ook vele malen fotogenieker dan je in eerste instantie zult denken.

Het land is in opkomst als vakantieland, omdat het er mooi, veilig en goedkoop is. De prijzen in de supermarkten zijn, net als de prijs voor een hotelovernachting, een stuk lager dan in veel andere populaire vakantielanden. Daar komt nog bij dat de Albanese keuken om door een ringetje te halen is. Genoeg redenen om een keer de avontuurlijke schoenen aan te trekken en een reisje naar Albanië te boeken.

0 Shares
Ook interessant