woman in black tank top beside woman in white tank top

Leuke dingen om te doen met je schoonmoeder

0 Shares
0
0
0

Ah, het leed dat je ‘schoonmoeder’ heet. Grapje, natuurlijk. Maar we liegen niet als heel veel mensen het maar ongemakkelijk vinden, hun schoonfamilie. Je kiest ervoor je leven met iemand te delen en krijgt daar ongevraagd een hele familie bij. Klinkt toch allemaal vrij heftig, nietwaar?

Anyway, waarschijnlijk ben je hard op weg om de band met je schoonmoeder te verbeteren. Je zal er immers nog een heel groot deel van je leven mee te maken hebben, dus het is maar beter als de verjaardagen daadwerkelijk gezellig zijn. In deze blog zullen we je vertellen op welke manier je die band verbetert. Benieuwd? Schroom je dan niet om verder te lezen.

Een goede band met je schoonmoeder

We gaan nog even terug naar waarom een goede band met je schoonmoeder eigenlijk zo belangrijk is. Nou, waarschijnlijk zal ht de familieharmonie in zijn algeheel bevorderen. Dat geldt overigens ook voor de band met de rest van je schoonfamilie, maar dat houden we even terzijde. Een tweede reden is dat het de relatie met je partner versterkt. Je weet waar hij/zij vandaan komt en begrijpt daardoor ook beter waarom hij/zij de keuzes maakt die hij/zij neemt.

Verder kan het conflicten verminderen en zorgt voor een ondersteunend netwerk, wat essentieel is in moeilijke tijden. Bovendien kan een sterke band leiden tot waardevolle adviezen en gedeelde tradities, wat je leven verrijkt. Het opbouwen van wederzijds respect en begrip helpt bij dus het creëren van een warme en liefdevolle familieomgeving, wat bijdraagt aan het algemene welzijn en geluk van alle betrokkenen. Klinkt alsof jij dat ook wil, nietwaar?

9 ideeën voor activiteiten met je schoonmoeder

Nou, we zijn ‘eindelijk’ daar hoor. We vertellen je graag wat voor ideeën we hebben voor activiteiten met je schoonmoeder. Deze ideeën hebben we op basis van een aantal wat algemenere punten gebaseerd, dus lees alles secuur door, totdat je iets hebt gevonden wat je aanspreekt. En wat je schoonmoeder ook aanspreekt, natuurlijk.

Optie 1: Actief avontuur

Met je partner vind je het misschien leuk om de hele dag te kletsen, met je schoonmoeder zullen er misschien op den duur wat stiltes vallen. Het is daarom fijn dat je ondertussen wat kan doen, zodat het niet ongemakkelijk wordt. Daarbij kan je denken aan:

 • Kookworkshop
  Samen koken is niet alleen leuk, maar het biedt ook de kans om nieuwe recepten te leren en gezellig bij te praten. Kies een kookworkshop die jullie beiden aanspreekt en geniet van het samen bereiden en proeven van heerlijke gerechten.
 • Dierentuin
  Een bezoek aan de dierentuin is een geweldige manier om samen tijd door te brengen in de natuur. Verken de verschillende habitats, bewonder exotische dieren en maak onvergetelijke herinneringen.

Super gave ideeën allebei!

Optie 2: Creatieve samenwerking

Wellicht is het wat in het straatje van voorgaande ideeën, maar wat dacht je van creatieve samenwerkingen. Het brengt de creativiteit in jullie naar boven en zorgt ervoor dat jullie er een (mogelijk) blijvende, materialistische herinnering aan hebben. Bij elk bezoek heb je een reden tot gesprek.

 • Samen schilderen bij een workshop
  Creatief bezig zijn kan ontspannend zijn en stimuleert gesprekken. Schrijf je in voor een schilderworkshop waarbij jullie onder begeleiding een kunstwerk kunnen maken. Het is verrassend hoe kunst jullie dichter bij elkaar kan brengen.
 • Een bloemschikcursus volgen
  Bloemschikken is niet alleen een mooie hobby, maar ook een ontspannende activiteit. Leer samen hoe je prachtige bloemstukken maakt en geef jullie huizen een vleugje frisheid met jullie eigen creaties.

Wellicht is het leuk om een van deze workshops cadeau te doen aan je schoonmoeder. In plaats van over ervaringen te praten, zal je nu zelf herinneringen opbouwen.

Optie 3: Ontspanning

Hmm… Eventjes ontspannen en wegvluchten uit de drukke leventjes die jullie hebben. Werken, het bijhouden van het huishouden, boodschappen doen, een sociaal leven onderhouden. Poeh, druk hoor! Gelukkig heb je vast wel de tijd gevonden om samen eens ‘niks’ te doen.

 • Gezamenlijk naar een wellnesscentrum
  Trakteer jezelf en je schoonmoeder op een dagje ontspanning in een wellnesscentrum. Geniet van massages, facials en andere behandelingen die jullie beiden verfrist en vernieuwd zullen achterlaten. Ennûh, sommige wellness centrums werken gewoon met een ‘badpak dag’. Dan hoef je je daar ook geen zorgen over te maken.
 • Een dagje winkelen in een leuke stad
  Ga samen winkelen in een bruisende stad. Of het nu gaat om mode, antiek of speciaalzaken, er is voor elk wat wils. Verken nieuwe winkels en trakteer jezelf op iets speciaals.

Culinaire verkenningen

Liefde gaat door de maag, nietwaar? Zo is dat misschien ook wel bij je schoonmoeder. We zouden zeggen, zet daar dan ook lekker op in!

 • Samen een high-tea reserveren
  Geniet van een klassieke high-tea met heerlijke scones, sandwiches en diverse soorten thee. Kies een gezellige locatie en trakteer jezelf op een ontspannen middag vol lekkernijen. Je kan praten over het leven, over de lekkere smikkels op je bord en nog zoveel meer!
 • Een wijnproeverij bijwonen
  Als jullie van wijn houden, overweeg dan om samen een wijnproeverij bij te wonen. Proef verschillende wijnen, leer over smaken en geniet van elkaars gezelschap in een ontspannen sfeer.

Voor de echte investering

Mocht je band met je schoonfamilie eigenlijk wel goed zijn en geldt dat vice versa voor jouw partner, dan zou je eens de ‘stoute schoenen’ aan kunnen trekken. We zouden zeggen, organiseer een feest of diner waarbij zowel jouw familie als die van je partner welkom zijn. Creëer een gezellige sfeer, deel verhalen en maak nieuwe herinneringen samen. Mocht het echt helemaal in de smaak vallen, dan kan je er ook voor kiezen om het diner telkens ergens anders te organiseren. Eerst bij jullie, dan bij je schoonfamilie, dan bij je eigen ouders, etc.

Nou, we hopen dat je er veel aan hebt gehad, deze blog. Op naar een fijne band met je schoonmoeder. Lijkt het allemaal geen voeten in aarde te zetten, dan kan je in elk geval zeggen dat je het hebt geprobeerd.

0 Shares
Ook interessant

Makkelijke tekeningen

Jong of oud, professioneel of niet, tekenen is ontzettend leuk om te doen. Nog mooier is dat iedereen…