20 leuke kleine tattoos voor vrouwen

0 Shares
0
0
0

Misschien wel dé manier om iets te laten vereeuwigen is het laten zetten van een tattoo. Ze komen in verschillende soorten, groottes en met meerdere betekenissen. Waar de één een hartje zet om een dierbare te herinneren, zet de ander het om de liefde voor een ander te tonen. Het maakt tattoos veelzijdig en geeft het houvast.

Maar, waar het voor de een niet groot genoeg kan, kiest de ander liever voor iets subtiels. Iets dat je wellicht niet ziet wanneer je kleren aan hebt (lies) of ervan moet weten dat het er zit (enkel). In deze blog laten we 20 leuke kleine tattoos voor vrouwen zien. Laat je er door inspireren en pas het eventueel wat aan naar wens. Weet dat de omschrijving die wij hebben gegeven, niet leidend is. Zelf iets bedenken is net zo leuk of goed.

#1 Een dierbare herinnering

Een dierbare herinnering aan een hond, die veel voor je heeft betekend. Kan natuurlijk worden aangepast naar soort hond, etc.

#2 Zo vrij als een vlinder

Een vlinder staat symbool voor verandering en transformatie. Een mooie vriendschapstattoo is eveneens erg mooi.

#3 Shine bright

Een wat pikante plek, maar een ster als deze staat symbool voor zoiets als de eeuwigheid en het licht. Het lijkt bijna op een kompas, dat je letterlijk de weg zal wijzen.

#4 De maan

De maan geeft zelf geen licht, maar weerkaatst het licht van de zon. Net zoals jij meer dan gaat stralen door de positiviteit van anderen.

#5 Rozen zijn rood…

Liefde is wellicht het eerste waar je aan denkt. Weet dat een roos ook de ultieme betekenis geeft aan het leven. Zonder moeilijke momenten (doornen) bestaat er geen leven (de roos).

#6 Jong geleerd, oud gedaan

Een jeugdige en speelse ziel blijft voor altijd jong.

#7 Jaartallen

Gedenk met een jaartal bijvoorbeeld een geliefde of dierbaar familielid. Een jaartal wordt ook nog weleens geplaatst als aanduiding van de geboorte van een kind. Het is in ieder geval vaak een strakke tattoo.

#8 De echte feminist

Een tattoo als deze en dan ook nog eens op zo’n plek, laat je ultieme feministische kant omhoog komen. Noem het gewaagd, noem het sterk.

#9 Beelden zeggen soms meer dan woorden

Soms zeggen beelden meer dan woorden, zo geldt dat bij bijvoorbeeld herinneringen. Een beeld van die herinnering kan je laten vereeuwigen op je lichaam.

#10 Wanderlust

Wanderlust is een sterk verlangen om te reizen en nieuwe plekken te ontdekken, vaak gepaard gaand met een gevoel van avontuur en nieuwsgierigheid. Een vliegtuig is het ultieme symbool hiervoor.

Wist je dat…?

Even een klein intermezzo van al die mooie, kleine tattoos. Want wist je eigenlijk dat tattoos al duizenden jaren oud zijn? Al duizenden jaren voor Christus, 4000 of zelfs 5000 jaar v.Chr. werden de eerste tattoos gezet. Ze zijn door de geschiedenis heen voor rituele, symbolische en decoratieve doeleinden. Vandaag de dag zijn de ‘plaatjes’ nog steeds een populaire vorm van zelfexpressie.

#11 Zo beweeglijk als de zee

Een golfje is een prachtige kleine tattoo. Deze wordt vaak in één lijn gezet en toch weet iedereen wat het voorstelt. Misschien voel je je zo beweeglijk als de zee of heb je andere affiniteit met de zee.

#12 Voor altijd

Misschien is je liefde voor iemand eindeloos of geloof je in het hiernamaals. Iets voelt in evenwicht of geeft een gevoel van gelijkwaardigheid. Infinity betekent oneindig, voor altijd.

#13 Gelukzaligheid

Hoe ironisch is dat we een klavertje vier plaatsen op nummer dertien, doorgaans als het getal van ongeluk gezien. Het is maar waar je in gelooft…

#14 Hoeveel stipjes wil jij?

Het aantal stipjes staat voor het aantal kinderen dat je hebt of voor het aantal jaar dat je samen met je geliefde bent. You name it en het kan de betekenis van de stipjes dragen.

#15 Save the turtles

Save the turtles is een uitspraak die je nog geregeld voorbij hoort komen. Het gaat in dat geval om een uitspraak tegen milieuvervuiling. Dus, gebruik je eigen, herbruikbare metalen rietjes in plaats van plastic rietjes, om zo het zeeleven te beschermen.

Wist je dat…?

In Nederland een tattoo van 1 cm groter ongeveer rond de €50,00 ligt? Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het design en de duur van het zetten, kan deze prijs natuurlijk variëren. Ook het verschil tussen tattooshops zal variëren. Een hele bekende tattoo artist is moeilijker te bereiken en misschien ook wel duurder.

#16 Spiritualiteit is key

Een lotus staat symbool voor spiritualiteit. Denk aan zuiverheid en wedergeboorte of hang er je eigen betekenis aan.

#17 Woorden zeggen soms meer dan beelden

Dat beelden meer zeggen dan woorden, is in sommige gevallen juist andersom het geval. Zo zegt een krachtige uitspraak als ‘joie de vivre’ (levensvreugde) al veel over een persoon, in slechts drie woorden. Probeer dat maar eens in een beeld te krijgen…

#18 Zo licht als een veertje

Zo vrij, zo licht, zo beweeglijk als een veertje. Het brengt je op plekken waar je altijd al van droomde of de meest fijne herinneringen hebt.

#19 Sssssssss…

Een slang wordt door sommigen geassocieerd met seksualiteit, maar dat hoeft natuurlijk niet. Anderen zien het meer als een teken van wijsheid of genezing. Het ziet er in ieder geval aantrekkelijk uit en geeft een sterk teken af.

#20 Last but not least

We eindigen de lijst van 20 kleine tattoos voor vrouwen, met een wel heel bijzondere tattoo. Het gaat om een woord én een symbool in één. ‘Fé’ betekent faith in het Engels, ofwel geloof in het Nederlands. Het kruis staat natuurlijk ook voor geloof, in bepaalde geloofsovertuigingen.

Maak jij binnenkort je afspraak?

Kleine tattoos zijn een populaire keuze voor vrouwen vanwege hun veelzijdigheid en subtiliteit. Ze bieden een mooie manier om persoonlijke expressie en betekenis uit te drukken, zonder te dominant over te komen. Of het nu gaat om symbolen, initialen of delicate ontwerpen, kleine tattoos kunnen een prachtige en betekenisvolle toevoeging zijn aan het lichaam. Maak jij binnenkort je afspraak?

0 Shares
Ook interessant

Makkelijke tekeningen

Jong of oud, professioneel of niet, tekenen is ontzettend leuk om te doen. Nog mooier is dat iedereen…