SD kaart Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Je leest in deze blog over SD kaarten voor elk budget. Met andere woorden: we hebben je gedekt als je opzoek bent naar een goedkope manier om meer opslag te creëeren.

Dus of je een student bent met beperkte financiële middelen of je aan het begin van je carrière in de fotografie staat, we zullen je helpen. SD kaarten zijn namelijk een onmisbaar accessoire geworden voor talloze elektronische apparaten. Ze bieden een handige manier om niet alleen gegevens op op te slaan, maar de gegevens ook te delen en over te zetten. Lees in deze blog over SD kaarten die te koop zijn bij de Action en nog veel meer plekken waar je aan de zwarte plakkaatjes kunt komen.

SD kaart Action

We weten het, je kan bij de Action ook terecht voor een USB 3.0 Flash Drive. Wij gaan echter in op de SD kaart hoe de meeste mensen deze kennen, namelijk op het kleine kaartje dat je zo je computer in schuift.

SanDisk Ultra Micro SDHC-kaart

Prijs: €9,95
Geheugen: 32 GB

Voor een klein tientje breid je je geheugen met wel 32 GB uit. In de praktijk betekent dat je wel ongeveer 10.000 foto’s van gemiddelde grootte erop kwijt kan. Maar natuurlijk hoef je niet alleen aan foto’s te denken. Je zou er ook belangrijke documenten op kwijt kunnen of zoiets als je favoriete muziek. Weet dat de SD kaart je gegevens goed beschermd, gezien hij tegen hitte, vocht en schokken kan. Zo bouw je voor jezelf een grotere zekerheid in. Naast het opslaan van gegevens, kan je wat rustiger nadenken. Computers hebben eens in de zoveel tijd nog weleens de neiging om tegen te werken waar jij mee bezig bent.

Klik hier om de SD kaart te bekijken

SanDisk micro SDXC card Ultra

Prijs: €15,95
Geheugen: 128 GB

Na alle filmpjes die je vrienden naar je opstuurden raakt je geheugen van je telefoon op een gegeven moment vol. Niet erg natuurlijk, behalve als je alles voor altijd wil opslaan. Gelukkig is daar een micro SD kaart, die je in je telefoon stopt. Hoewel het niet voor elk toestel geschikt is, zal het voor velen een uitkomst bieden. De SD kaart is niet gevoelig voor zoiets als x-ray of magneet. Bovendien is de maximale lees-snelheid 100 MB/s en ligt de maximale schrijfsnelheid op 140 MB/s. Kein Problem, voor iedereen die opzoek is naar een oplossing voor een opslagprobleem. Houd wel even rekening met de grootte van deze SD. Het is namelijk een micro variant met adapter.

Klik hier om de SD kaart te bekijken

Andere budget keuzes

We moeten zeggen, nu we het merk SanDisk hebben gehad, wordt het assortiment al een stuk kleiner om uit te kiezen. SanDisk is overigens niet van de Action, het wordt er slechts verkocht. Toch is het wel zo dat bij de Action een relatief goede prijs wordt gegeven voor wat je krijgt. De SanDisk micro SDXC card Ultra, die bij de Action voor €15,95 wordt verkocht, kost bij de Mediamarkt, met alle kenmerken hetzelfde, €25,90. Doe daarom voorafgaand aan de aanschaf altijd nog een ‘vergelijkend waren onderzoek’, zodat je je eigen portemonnee te vriend blijft. In ieder geval volgt hier nog een aantal andere budget keuzes.

We geven overigens nog maar twee voorbeelden, van merken die in Nederland veel te koop staan. Want, heel eerlijk, velen zullen gaan voor een SD kaart van SanDisk, dat toch wel erg populair is. Neem de informatie mee en kijk eventueel bij het merk verder dan de gegeven variant.

SD kaart Kingston

Prijs: €8,90
Geheugen: 64 GB

32 GB te weinig, maar 128 wel wat overdreven veel? Ga dan voor een SD kaart met 64 GB aan geheugen. Of, nou ja, 64 GB zal het niet zijn. Er is namelijk een gedeelte gereserveerd voor het flash geheugen. Ook niet geheel belangrijk is om te vermelden dat de schrijf- en leessnelheid niet heel hard gaan. Het kan toch een overweging zijn als je houd van snel en aan jezelf bekent dat je geduld niet is wat het was. Je zal namelijk zien dat alle gegevens wat minder snel van hot naar her gaan. Ach ja, je camera zal blij zijn met het extra geheugen. Of niet eens extra, gewoon de toevoeging van überhaupt een deel geheugen. Met alleen wat intern, zal je niet kunnen fotograferen.

Klik hier om de SD kaart te bekijken

SD kaart Samsung

Prijs: €14,99
Geheugen: 128 GB

Samsung, ja, dat is een merk dat door velen van jullie zal worden herkend. De SD kaarten van dit merk hebben over het algemeen prima recensies en beoordelingen. Ze kunnen Full HD en 4K opnames opslaan en zijn daarmee perfect voor videografen. Of misschien wil je je eigen bruiloftsfilm nog ergens voor de derde keer opslaan. Je zal maar op je geweten hebben dat je ‘m kwijtraakt. Liever niet, denken we maar zo. Natuurlijk leent deze SD kaart zich ook perfect voor het delen van gegevens met anderen, die je liever niet over het internet verstuurd. Veiligheid boven alles. De juridische documenten van de verkoop van je bedrijf vallen niet in verkeerde handen (mits je de kaart niet kwijtraakt).

Klik hier om de SD kaart te bekijken

Verschillen in SD kaarten

We hadden het al over een micro-variant van een SD kaart, terwijl er ook gewoon ‘normale’ bestaan. Enkele begrippen in de wereld van de SD kaarten hebben we voor je uitgezocht en staan hieronder uitgelegd:

  • SDHC (High Capacity) kaarten: Deze kaarten hebben een opslagcapaciteit variërend van 4 GB tot 32 GB. Ze zijn geschikt voor het opslaan van foto’s met hogere resolutie, HD-video’s en muziekbestanden. SDHC-kaarten zijn compatibel met de meeste moderne elektronische apparaten.
  • SDXC (Extended Capacity) kaarten: Dit zijn de nieuwste generatie SD-kaarten met een opslagcapaciteit van 64 GB tot 2 TB (terabyte). Ze bieden voldoende ruimte voor het opslaan van grote hoeveelheden gegevens, zoals professionele foto’s, 4K-video’s en uitgebreide muziekcollecties.
  • MicroSD-kaarten: Dit zijn kleine varianten van de standaard SD-kaarten en worden voornamelijk gebruikt in smartphones, tablets, actiecamera’s en andere draagbare apparaten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en snelheidsklassen.
  • UHS (Ultra High Speed): UHS is een classificatie die wordt gebruikt voor SD-kaarten om hun lees- en schrijfsnelheden aan te geven. Het is een de nieuwste specificaties, die is ontwikkeld om te voldoen aan de toenemende behoefte aan snellere gegevensoverdracht bij het gebruik van SD-kaarten in high-definition video-opnames, burst-fotografie en andere veeleisende toepassingen.

Dus, voor welk merk je ook gaat, let op bovenstaande zaken en we weten zeker dat je de goede keuze maakt. Je vindt een SD kaart die aan jouw eisen voldoet.

0 Shares
Ook interessant