woman in black brassiere and black pants sitting on chair

Dress-for-less retour: hoe doe je dat eigenlijk

0 Shares
0
0
0


Het is tijd om eerlijk te zijn: we hebben allemaal wel eens kledingstukken gekocht waarvan we later dachten, ‘Wat dacht ik ooit toen ik dit bestelde?’ Misschien had je een impulsieve online shopping sessie om je humeur op te fleuren, maar nu blijkt dat dus faliekant mislukt. Die mode must have lijkt bij jou toch meer als een vermomming voor een buitenaards wezen. Met andere woorden: je hebt een aankoop gedaan wat uiteindelijk niks voor jou is.

Maar maak je geen zorgen, want in deze blog gaan we het hebben over de kunst van het retourneren van kleding. We gaan je laten zien hoe je die miskopen omtovert tot een glimlach op je gezicht (of op zijn minst tot wat extra ruimte in je kledingkast). In deze blog hebben we het over het retourneren aan de winkel dress-for-less. Lees je gauw verder?

Wie is dress-for-less eigenlijk?

Dress-for-less is, ondanks dat de naam je wellicht iets doet vermoeden, een van oorsprong Duits bedrijf. Eigenlijk is het een soort distributeur van inmiddels alweer 350 modemerken van van allerlei merken uit de wereld. Je vindt bij hen een uitgebreide selectie van kleding, schoenen een accessoires. Het is een online outlet, dus er geldt eigenlijk bij alle artikelen een soort op=op regeling.

Heeft dat laatste invloed op het retourbeleid? Nou, ja en nee. Zo is het waarschijnlijk niet mogelijk om artikelen te ruilen vanwege de beperkte oplage, maar heb je nog steeds recht om je artikelen te retourneren. Hoe je dat doet, zullen we je nu vertellen.

Retourneren kan volledig online

Tegenwoordig hanteer dress-for-less een volledig online retourproces. Dat betekent dat je niet hoeft te hannesen met het printen van retourlabels en formulieren, maar kan je gewoon alles online doet. Voor de semi-digibeten onder ons: dit is absoluut niet moeilijk. We zijn ervan overtuigd dat het ook jou zal lukken.

#1 Retour aanmelden

Log in op je dress-fo-less account met je e-mailaders en wachtwoord. Je komt nu een overzicht, waar je onder andere op ‘mijn bestellingen’ en vervolgens op ‘retour aanmelden’ kan drukken.

Bij het aanmelden van de retour log je als het ware nóg een keer in, maar dan met het ordernummer en het e-mailadres waarmee je de bestelling hebt gedaan. In dit retourportaal selecteer je de artikelen die je wil retourneren, de reden waarom je het terug wil doen en om welk aantal artikelen het gaat. Vergeet niet om op ‘retour aanmelden’ te drukken, om de retour te bevestigen.

Let op: mocht je iets willen retourneren na de retourtermijn, voeg dan sowieso de reden voor de aanvraag van garantie en foto’s van het product toe. Anders zal je geen kans kunnen krijgen op de garantie.

#2 Artikelen inpakken

Daarna is het tijd om alles in te pakken. Na de bevestiging zal je een QR-code/ retourlabel ontvangen, die je bij het postkantoor kan laten zien. Het inpakken moet je natuurlijk op een secure manier doen, om zo te voorkomen dat de artikelen tijdens de verzending beschadigen.

Let op: betreft het een garantieclaim? Dan krijg je in eerste instantie geen QR-code maar zal de klantenservice contact met je opnemen.

#3 Pakket verzenden

Nu rest je nog één taak en dat is om op de fiets te springen naar het dichtstbijzijnde postkantoor (DHL) zoals dat in je bevestiging is aangegeven. Bewaar het verzendbewijs to het moment je een mail van verwerking hebt ontvangen. Dit kan wel tot 14 dagen in beslag nemen (de verzending en verwerking naar dress-for-less, dus heb zeker wat geduld.

Retourvoorwaarden

Nog een aantal mooie voorwaarden waar je eventjes rekening mee moet houden. Het volledige retourbeleid hebben we overigens niet beschreven, dat kan je namelijk zelf op de website van drens-for-less vinden.

 • Retourtermijn
  Je hebt 14 dagen om je artikel retour te doen. Die veertien dagen gaan pas in op het moment dat jij (of een derde) het pakket in ontvangst hebt genomen, niet wanneer je het hebt besteld. Als een pakket zoekraakt in de post en er wel twee weken over doet om jouw brievenbus te bereiken, is dat dus niet jouw probleem.
 • Zelf opsturen
  Zelf je pakketje opsturen in plaats van met een QR-code kan natuurlijk al. Dit kan naar het volgende adres:
  dress-for-less GmbH
  Antwoordnummer 180
  6660 VB Elst GLD
  Netherlands

  Het betreft een mooi antwoordnummer, wat betekent dat de kosten voor de ontvanger (zij dus) zijn.
 • Afmetingen retour
  Als je iets retour doet, ben je dan bewust van het maximale gewicht van 31,5 kg en een grootte van 120 cm x 60 cm x 60 cm. Is dat wel het geval, neem dan eerst even contact op met de klantenservice.
 • Terugbetaling
  De terugbetaling vindt plaats op de manier waarop je in eerste instantie hebt betaald. Mocht een artikel zich niet in originele staat bevinden, dan mag er waardevermindering plaatsvinden. Je krijgt dan niet het gehele aankoopbedrag terug. Het terugbetalen kan, afhankelijk van de bank en wijze, ook weer een aantal dagen in beslag nemen.
 • Retourkosten
  De kosten voor de verzending naar het magazijn in Nederland, om vervolgens te worden gebracht naar Duitsland, zijn voor jou gratis.

We hopen dat je nu uit de voeten kan om een retournering te starten. Wellicht kan je met het geld dat je terugkrijgt, weer opnieuw leuke dingen bij deze winkel aanschaffen. Succes!

0 Shares
Ook interessant