white book near mug

8x zo creëer je een gezellig winteravondje in eigen huis

0 Shares
0
0
0

De wintertijd is een mooie tijd om je lekker terug te trekken in je eigen huis. Wij geven een aantal suggesties om die avondjes zo gezellig mogelijk te maken, voor jezelf of samen met anderen.

Lekker in je eentje

Soms heb je helemaal geen zin in andere mensen om je heen. Bijvoorbeeld na een drukke werkdag- of -week. Of kun je er echt van genieten als je partner of kids een weekendje weg zijn. Hier volgen een paar tips voor een gezellig avondje, of weekendje, heerlijke me-time. 

Een goed boek

De oldskool variant op bingewatchen is: lekker een heel weekend jezelf terugtrekken om dat boek dat al zo lang op je leeslijst staat te verslinden. Heerlijk met een warm dekentje op de bank. Kopje thee erbij, en lezen maar. 

Netflix & chill

Oké, die opmerking slaat misschien op iets anders (daten), maar dekt eigenlijk perfect de lading voor als je lekker die héle serie, of zelfs álle seizoen ervan, lekker wilt bingen. Natuurlijk weer dat lekkere warme dekentje voor op de bank erbij, en voor de ultieme bioscoopervaring maak je er nog wat verse popcorn bij.

Creatief momentje

Of misschien wil je juist liever actief dan passief bezig zijn op zo’n winters avondje voor jezelf? Sla teken-, schilder- of plakspullen en leef je lekker creatief uit. Zo’n me-momentje thuis, terwijl de regen, sneeuw of hagel tegen de ruiten slaat, doet wonderen voor je creativiteit.

Online spelletjes

Speel je graag spelletjes online, dan is zo’n winters avondje daar ook heel geschikt voor. Van Candycrush tot een potje poker in een van de Nederlandse online casino‘s, jij krijgt de avond wel om.

Muzikaal intermezzo

Of duik eens in Spotify en ontdek nieuwe muziekgenres of herontdek oude favorieten. Maak afspeellijsten die perfect passen bij het winterse weer. Bijvoorbeeld met rustige achtergrondmuziek voor als je lekker in je boek zit, of iets vrolijker en opzwepender voor als je je creatief te buiten gaat.

Gezellig samen

Misschien wil je juist wel gezellig samen met anderen zo’n winters avondje spenderen. Ook daarvoor hebben we een aantal tips.

Bordspelavond

Nodig vrienden of familie uit voor een gezellige bordspelavond. Met bijvoorbeeld klassiekers als een potje klaverjassen, uno of mens-erger-je-niet. Of jullie urenlang vermaken met monopoly of Kolonisten van Catan. Of gezellig een potje Twister op de vloer – lachen gegarandeerd.

Film- of seriemarathon

Met je vriendinnen lekker de oude Sex and the City wegbingen, of de opvolger ervan: And Just Like That. Of alle seizoenen van… Natuurlijk met gezellige kaarsjes of (kerst)lampjes aan, popcorn voor iedereen, en lekkere drankjes en hapjes.

Kookavondje

Haute cuisine, waarbij iedereen een deel van het zesgangenmenu maakt, of lekker allemaal kleine hapjes die je samen op tafel zet. In combi met een televisiemarathon of bordspelavond, of juist puur gericht op de eetbeleving. Met lekker eten krijgen jullie zo’n winters avondje wel om.

0 Shares
Ook interessant