white concrete building near body of water during daytime

Een relaxed dagje in Amsterdam: zo pak je dat aan

0 Shares
0
0
0

Onze hoofdstad wordt meer en meer overspoeld door toeristen. Logisch natuurlijk, want de stad heeft heel wat te bieden. Maar het is er eigenlijk al veel te druk en al die extra mensen zorgen er geleidelijk voor dat de boel steeds meer vastloopt. Daarom heeft het stadsbestuur in de loop der tijd al verschillende maatregelen genomen om het toerisme enigszins in te dammen. Wil je zelf een relaxed dagje Amsterdam beleven? Ontwijk dan de drukte en geniet van alles wat de toeristen nog niet ontdekt hebben.

Het imago van Amsterdam

Wat weten buitenlander van Amsterdam? Meestal noemen ze de roze buurt en het gedoogbeleid qua softdrugs. Heel wat buitenlanders komen zelfs specifiek voor een bezoek aan een coffeeshop in Amsterdam kijken. Dat laatste is vrij zinloos, want al jaren geldt de regel dat coffeeshops alleen inwoners van ons eigen land mogen toelaten. Je kunt hier dus als buitenlander niet terecht om een joint te kopen. Bovendien is het sinds enige tijd ook niet meer toegestaan om op een aantal plaatsen in de hoofdstad te blowen in het openbaar. De maatregel werd genomen om de overlast door drugsgebruik terug te dringen.

Hier moet je zijn

Bezoek eens wat toeristenwebsites van Amsterdam en bekijk de locaties die daar genoemd worden. Dat zijn dus de plekken waar je niet wilt zijn, als je van rust houdt. Er blijft dan nog voldoende leuks over. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het Beatrixpark. De toeristen kiezen doorgaans voor het Vondelpark of het Oosterpark, maar het Beatrixpark is ook zeer de moeite waard, zeker wanneer je bewust de rust wilt opzoeken. Het ligt in Amsterdam-Zuid en dat is het stadsdeel waar je sowieso de mooiste en rijkste wijken kunt vinden. Zoek je in deze omgeving een plek waar je hasj en wiet van gegarandeerde kwaliteit kunt kopen? Klik hier voor meer informatie over Coffeeshop Amsterdam Zuid en zoek de locatie die past in jouw route.

Nog meer leuke plekjes

Zeer de moeite waard is ook een bezoek aan de palmentuin op het Prinseneiland, bij het Westerdok. Hoewel het hek misschien anders doet vermoeden, is dit gewoon een openbare plek, waar je heerlijk even kunt gaan zitten om te genieten van de omgeving. En wat dacht je van de tuinen bij het Rijksmuseum? Zeker op dinsdag een woensdag een aanrader, want dan is het er relatief rustig.

0 Shares
Ook interessant