Magnesium gebruiken: waarom dat een goed idee kan zijn

0 Shares
0
0
0

Ben je geïnteresseerd geraakt in het gebruik van supplementen? Dan is er een wijde wereld voor je om te ontdekken, want er zijn nou eenmaal heel veel verschillende soorten supplementen die je kunt slikken, die invloed kunnen hebben op verschillende delen van jouw lichaam. In deze blogpost delen we informatie over het supplement magnesium.

Over magnesium

Het mineraal magnesium ondersteunt spieren, botten en hersenfuncties. Magnesium draagt aan veel processen in het lichaam een steentje bij. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het energieniveau, het functioneren van het zenuwstelsel en het behoud van sterke botten en spieren. Magnesium is te vinden in verschillende soorten voedsel. Een aantal voorbeelden hiervan zijn bananen, rauwe cacao, avocado, broccoli, volkoren granen, zeewier en algen. Je haalt magnesium dus uit voeding, maar er bestaan dus ook magnesium supplementen. Deze supplementen worden vooral gebruikt door sporters, dit door de positieve invloed van magnesium op de spieren.

Bijwerkingen van magnesium 

Magnesium haal je dus voornamelijk uit voeding. Daarnaast kun je aanvullende supplementen slikken. Zorg er wel voor dat je altijd de aangeraden hoeveelheid slikt, aangezien je anders een aantal vervelende bijwerkingen kan ervaren zoals darmklachten ervaren en er zelfs diarree door krijgen. De aangeraden hoeveelheid kun je vinden op het etiket van het supplement.

De voordelen van magnesium

Laten we nu even de voordelen van het mineraal magnesium voor jou op een rijtje zetten. Zo weet jij precies waar magnesium goed voor is. 

Goed voor de spieren 

Het is al benoemd dat magnesium supplementen vooral gebruikt worden door sporters, door de positieve invloed van het mineraal op de spieren. Het mineraal speelt een rol in het behouden van soepele en stevige spieren. Er zijn verschillende processen in de spieren waar magnesium een rol in speelt.

Ondersteunt het energieniveau

Magnesium heeft natuurlijk invloed op verschillende processen, zo kan het ook de energiestofwisseling bevorderen. Het helpt energie vrij te maken uit voeding en activeert de natuurlijke energie in ons lichaam. 

Draagt bij aan een heldere geest 

Ook kan magnesium bijdragen aan een heldere geest. Het speelt namelijk een rol in de prikkeloverdracht tussen de zenuwcellen, dit kan voor geestelijke energie zorgen. Dat kan voordelig zijn voor het concentratievermogen, het geheugen en de leerprestatie.

Nóg meer voordelen van magnesium

Magnesium kan ook nog eens erg nuttig voor ons skelet zijn en speelt ook een rol in het in stand houden van sterke botten. Ook is magnesium goed voor ons gebit, aangezien het de tanden kan ondersteunen. Het mineraal kan ook een positieve werking op ons zenuwstelsel hebben, en ook nog eens bij het celdelingsproces en celvernieuwing. 

0 Shares
Ook interessant