silver round coin on black leather case

Hoe gemakkelijk is het om een cryptocreditcard te gebruiken?

0 Shares
0
0
0

Ongetwijfeld dat je al eens van cryptocreditcards hebt gehoord. Je vraagt je misschien af of zo’n kaart net zo gemakkelijk te gebruiken is als een gewone creditcard. Tijd om dat eens uit te zoeken.

Met de deur in huis: het is heel gemakkelijk

Veel mensen denken dat het ingewikkeld is om met een cryptocreditcard te betalen. Niets is minder waar. Het werkt juist heel eenvoudig. Bedenk je hoe een normale creditcard werkt, en stel je dat dan ook voor bij een cryptocreditcard. Het enige verschil is dat je niet in euro’s betaalt, maar in cryptomunten. Niet helemaal letterlijk, overigens.

Tegenwoordig worden cryptocreditcards zelfs ondersteund door grote partijen als MasterCard en Visa. Je kent ze van de normale creditcard. Het is goed om te weten dat je wel bent gebonden aan de regels van deze bedrijven. En een cryptocreditcard werkt met een prepaidtegoed. Je moet eerst geld op de pas zetten, voordat je deze kunt gebruiken.

Zet het alleen op de pas als je een aankoop wilt doen. Tot die tijd kun je beter crypto bewaren in een extra beveiligde kluis. Dat is veiliger, en daarmee voorkom je dat een hacker er met jouw munten vandoor gaat.

Eigenlijk betaal je niet echt met crypto

We zeiden het al: je betaalt niet letterlijk met cryptomunten. Het is inderdaad waar dat je cryptomunten uit je wallet gaan als je ze uitgeeft aan je cryptocreditcard. Hoeveel, bepaal je door een top-up te doen. Oftewel, door geld op je cryptocreditcard te zetten. Betaal je dan met je kaart, dan ontvangt de winkelier of het bedrijf waarmee je zaken doet, het geld gewoon in euro’s.

Je munten worden dus omgewisseld voor euro’s. Waarschijnlijk kun je in de toekomst wel letterlijk betalen met cryptomunten, maar zover is het nog niet. Wat dat betreft, lijkt betalen met een cryptocreditcard een beetje op een prepaidkaart, maar dan met virtueel geld dat je in de echte wereld kunt uitgeven. Investeren in crypto loont, op deze manier.

Hoe vraag je een crypto creditcard aan?

Het grote voordeel van betalen met een cryptocreditcard is dat je niet getoetst wordt bij het BKR (Bureau Krediet Registratie), omdat je zelf eerst geld op de kaart moet zetten. Je weet dus zelf hoeveel geld je uit hebt gegeven. Je hebt uiteraard wel te maken met de volatiliteit van crypto: het kan in een uur tijd zomaar 5 procent meer of 5 procent minder waard worden.

Een crypto creditcard aanvragen is simpel. Je vraagt deze aan bij de exchange die je gebruikt. Je krijgt de kaart dan thuis gestuurd, waarna je deze kunt activeren en gebruiken bij je exchange. Je kunt de kaart dan direct gebruiken.

0 Shares
Ook interessant